25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Plzeň tlačí na pražská „S“: Překonala Spartu, Vrba a Limberský na tribuně

2 min read

V týdnu výsledky pokulhávají, o víkendu už to bývá lepší. Asistent trenéra Pavel Horváth na svém twitterovém účtu vystihl aktuální rozpoložení plzeňské Viktorie. Západočeši v sobotu zareagovali na vyřazení z MOL Cupu proti Hlučínu (3:4) a ve šlágru FORTUNA:LIGY přetlačili Baník 3:1. Natáhli ligovou sérii bez porážky na 34 zápasů, čímž v historických tabulkách překonali Spartu. Kaňkou je zbytečné vykartování Jhona Mosquery, což zkritizoval trenér Michal Bílek. Utkání spolu s Davidem Limberským sledoval na tribuně i odvolaný kouč Baníku Pavel Vrba.

Přepínání na ligové kolbiště zvládají plzeňští fotbalisté výtečně, což potvrdili výhrou 3:1 proti Baníku. Natahují klubovou rekordní šňůru bez ligové porážky. Celkem jde už o 34 zápasů, naposledy ve FORTUNA:LIZE ztratili téměř před rokem – 31. října na Slavii (0:2). Aktuální sérií už překonali nejlepší výkon Sparty (33 zápasů), absolutním rekordmanem je Slavia (54 utkání).

„Série bez porážek znamená, že jsme v tabulce hodně vysoko. Je nesmírně důležité, že jsme po každém zápase v Lize mistrů zvládli ligové utkání. Ukazuje to na sílu kolektivu, který tady je. Všichni si uvědomujeme, o co hrajeme. O nejpřednější příčky a zase o evropské poháry na příští rok,“ pochvaloval si po výhře nad Baníkem trenér Michal Bílek.

Plzeň drží vedení v tabulce a tlačí na pražské rivaly. „Někdo určitě ztratí, to je pro nás dobrá zpráva,“ usmíval se kouč Viktorie při dotazu směrem k nedělnímu derby.

„Spartu čekají velmi těžké zápasy – po Slavii má doma Slovácko a pak hraje u nás. Tam se hodně ukáže, jak bude tabulka vypadat směrem k jarní části. Musíme se soustředit na sebe, abychom zvládali utkání, jaké jsme sehráli dneska. Proti těžkému soupeři jsme vyhráli i v době, kdy to od nás po herní stránce nebylo chvílemi ideální.“

Bílek narazil na solidní představení Baníku. V první půli si vytvořil dvě velké šance (Almási, Tetour), domácí zachraňoval perfektní gólman Jindřich Staněk. Ostravský celek víc držel míč (61:39 %), vyslal celkem 20 střel oproti 14 plzeňským, byť v přímých pokusech na bránu zvítězila Viktoria 8:4.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.