25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Plavte! Sagan a princezna chtějí učit děti po celém světě, aby se neutopily 

2 min read

Na silnici se mu letos nedařilo tak, jak by si představoval. Proto jezdil na horském kole i na gravelových závodech. A teď je jméno Petera Sagana spojováno s plaváním. Co se děje? Slavný cyklista se rozhodl po sezoně víc odpočívat a věnovat se jiným aktivitám. Mezi ně patří také Nadace princezny Charlene z Monaka, jejímž je cyklistická superstar ambasadorem. Jejím cílem je zajistit dětem v zaostalejších částech světa lekce plavání.

Poslední sezony sedminásobného majitele zeleného dresu z Tour de France jsou pro něj spíš špatným snem. V tomto ročníku si Peter Sagan připsal jen dvě výhry, z nichž jedna byla na domácím šampionátu, kde už řadu let s bratrem Jurajem nemají konkurenci.

Dvakrát prodělaný covid během pár měsíců na pohodě slavnému Tourminátorovi také neprospěl, a tak se rozhodl, že si po sezoně od své práce dá pauzu a bude se věnovat jiným činnostem. Sice jsou často s cyklistikou také dost spjaté, ale jiným způsobem.

Třeba 27. listopadu se zúčastní exhibičního městského závodu na okruhu v Monaku s názvem Beking Monaco 2022. Jde o akci, které se vedle Sagana účastní i další hvězdy světového pelotonu, loni například i Tadej Pogačar, který, stejně jako Sagan, má v Monaku rezidenci. Dále Primož Roglič, Matteo Trentin a další.

Jde o akci, která má široké veřejnosti, zvláště pak dětem, přiblížit cyklistiku a všeobecně sportování. A letos Sagan tuto akci spojí ještě s další svou charitativní aktivitou. Je totiž ambasadorem Nadace princezny Charlene z Monaka, jejímž cílem je naučit děti v chudších částech světa plavat. Proč? Každoročně totiž po celém světě rostou počty utonulých lidí.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.