25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Ďábelský bizár: Maguire na hrotu s Ronaldem. Ostuda, zlobila se legenda

2 min read

V popisu práce má gólům zabraňovat. Na hřiště Realu Sociedad ale vyběhl s úkolem – branku vstřelit. Manchester United sice vedl 1:0, jenže akutně potřeboval přidat druhou trefu, aby španělského soka předskočil v tabulce Evropské ligy. A tak se osm minut před koncem na hrot postavil stoper Harry Maguire, aby zúročil své proporce (194 cm a 100 kg). Nepovedlo se a kouč Erik ten Hag po zápase (výhra 1:0) schytal kritiku. „Bylo to neuctivé, ostuda,“ zlobil se Paul Scholes, legenda Red Devils.

Cristiano Ronaldo se asi hodně divil, když za ním Maguire přiběhl a oznámil: „Čau, teď jsme útoční parťáci.“ Fotbal viděl mnoho zajímavých kombinací, tahle se ale zapíše jako jedna z nejbizarnějších.

Ano, na jednu stranu tah dával smysl. Potřebujete dát gól, kombinace vázne, soupeř skvělé brání, tak přepnete do leteckého módu a začnete do vápna sypat vysoké míče. Někdo vyhraje hlavu, míč se odrazí, vznikne chaos a pak? Kdo ví…

„Tohle je taktika pro okresní přebor,“ neměl pochopení Scholes, jenž si ve studiu BT Sport schovával tvář do dlaní. „Druhá půle byla chaos, nebyl žádný plán.“

Manchester sice vedl 1:0 od 17. minuty, kdy se trefil 18letý Alejandro Garnacho, jenž zužitkoval nahrávku od Ronalda. Jenže United potřebovali další gól a výhru minimálně o dvě branky, aby se posunuli na první místo v tabulce před Real Sociedad, který měl v kapse při rovnosti bodů lepší skóre.

Red Devils to ale moc nešlo, směrem dopředu se trápili. Za celý zápas vystřelili pouze 4krát, mezi tři tyče se vešel jen gólový zásah. Jinak nic, tma, bez nápadu.

Proto se Ten Hag uchýlil k čirému pragmatismu. Rozestavení změnil ze 4-2-3-1 na superofenzivní 3-3-1-3 a osm minut před koncem vyslal na hrot Maguirea s jediným cílem – dotlačit míč do sítě.

„Moc jsem nepochopil, o co se vlastně snažil,“ líčil Scholes a pozastavil se nad rolí Marcuse Rashforda.

Ten nahradil na trávníku Donnyho van de Beeka, jenž nastoupil jako střední ofenzivní záložník. Očekávalo se, že se Rashford prohodí s Brunem Fernandesem, který hrál duel ve Španělsku na pravém křídle. Nestalo se.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.