25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Cyklokrosař Boroš byl na ME sedmý, novým šampionem je Belgičan Vanthourenhout

2 min read

Český cyklokrosař Michael Boroš obsadil v závodě elitní kategorie mužů na mistrovství Evropy v belgickém Namuru sedmé místo. Zvítězil domácí závodník Michael Vanthourenhout před Nizozemcem Larsem van der Haarem a krajanem Laurensem Sweeckem.

Borošovi, který byl jediným českým zástupcem ve startovním poli mezi elitou, patřila po úvodních kolech až 17. příčka, ale postupně se dral dopředu a nakonec ho dělilo jen čtvrt minuty od čtvrtého místa. Na bronz ztratil 46 sekund, na vítězného Vanthourenhouta lehce přes tři minuty.

Osmadvacetiletý Vanthourenhout proměnil závod v show jednoho muže. Nejprve před ním sice jezdil Van der Haar, ale zhruba od poloviny boje o evropské medaile začínal mít navrch Belgičan a postupně navyšoval svůj náskok v čele. Nakonec měl na obhájce zlata k dobru 40 sekund. O další minutu a půl zpět zůstal Sweeck, jenž před týdnem vyhrál závod Světového poháru v Maasmechelenu.

Vanthourenhout tak zkompletoval svou sbírku medailí z ME. Na pódium se stejně jako Van der Haar prosadil potřetí za sebou po loňském bronzu a stříbru z roku 2020. Sweeck má již třetí evropský bronz.

Mezi juniory byl nejlepší Francouz Léo Bisiaux, jediný přemožitel Václava Ježka před dvěma týdny na domácím závodě Světového poháru v Táboře. Ježek, který byl medailovou nadějí české výpravy i dnes, skončil s téměř dvouminutovou ztrátou až osmnáctý, o dvě místa před ním byl Ondřej Novotný.

Závod žen do 23 let ovládla Puck Pieterseová z Nizozemska. Osmá byla seniorská mistryně republiky Kristýna Zemanová, která na vítězku ztratila tři a půl minuty. Na 14. místě dojela Barbora Jeřábková.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.