25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Chytil zaujal reprezentaci i ligu: rozlučka s Olomoucí, smlouva tlačí

2 min read

Hvězdní borci z Leverkusenu, Patrik Schick s Adamem Hložkem, nejsou k dispozici. Vypadl i Martin Doležal. Životní šance v reprezentačním útoku se tak otevírá před (stále ještě) olomouckým Mojmírem Chytilem, pro kterého bude utkání s Faerskými ostrovy pravděpodobně symbolickou tečkou za angažmá na Andrově stadionu. „Má nakročeno mnohem výš,“ přikyvuje trenér národního týmu Jaroslav Šilhavý. Na příštím srazu už kouč Chytila přivítá dost možná jako hráče Slavie.

Chytil zaujal nejen jeho, na podzim patřil mezi nejlepší forvardy FORTUNA:LIGY. Nejde o nadsázku, když se řekne, že Olomouckou ofenzivu táhl takřka sám. Nejen čísly, ale celkovou prací, ze které těží spoluhráči. Góly navíc střílí top soupeřům, což je mnohem cennější, než když se trefujete jen – při vší úctě – s Pardubicemi nebo Teplicemi, které inkasují nejčastěji.

Za bývalým kamarádem se Chytil nechystá, ale v Praze zřejmě taky zakotví. Je dlouhodobě známo, že se zamlouvá Jindřichu Trpišovskému, trenéru Slavie.

Když ji v říjnu ve vzájemném utkání sejmul nádhernou brankou a fantastickým výkonem, interes navzdory tomu, že se lidem v Edenu zamlouvá i ostravský Ladislav Almási či Rafiu Durosinmi z Karviné, logicky ještě zintenzivnil.

Mimochodem, na Chytila se vyptával i plzeňský boss Adolf Šádek, ale vyhrál konkurent z Vršovic. Zjistil, že pro úspěch v tuzemsku potřebuje tyto důrazné typy. A Chytil je vytipovanou jedničkou.

„Úplně nevím, jak to teď vypadá. S manažerem jsme si řekli, že vše budeme řešit až po podzimu, tedy až po poháru v Liberci (26. listopadu). Zatím mám platnou smlouvu v Sigmě, jsem jejím hráčem,“ říká diplomaticky třiadvacetiletý sympaťák.

Varianta, že by Chytil prodloužil kontrakt doma, je nulová. Jednak ze sportovních důvodů a také proto, že mladí odchovanci nedostávají platy okolo 150 tisíc a milionový bonus za podpis jako někteří fotbalisté, kteří dorazí zvenčí. Můžete být lepší, ale fotbalová realita je mnohdy neférová.

Trenér čtvrtého mužstva F:L Václav Jílek hrozbu odchodu vnímá, radí však setrvat. „Pro Mojmíra by bylo ideální, kdyby potvrdil výkonnost i na jaře a pomohl nám k nějakému dobrému výsledku.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.