25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Potupená Argentina: proti zdi. Tvrdý hit i bláznivá oslava, Messi mimo

3 min read

Fotbal přináší výjimečné příběhy, proto přitahuje miliony lidí po celém světě. Úžasnou kapitolu v historii země napsali hráči Saúdské Arábie. Na úvod skupiny C světového šampionátu v Kataru šokovali favorizovanou Argentinu a zvítězili 2:1. Zápas nabídl strhující momenty – v závěru gólman Mohammed Al Owais trefil nebezpečně do hlavy spoluhárče Yassera Al Shahraniho, hvězdný Lionel Messi kromě proměněné penalty nedostal prostor a na úvod svého posledního velkého reprezentačního turnaje kouše těžkou porážku.

Argentina přiletěla do Kataru jako jeden z favoritů, pod vedením trenéra Lionela Scaloniho neprohrála 36 zápasů. Jenže vstup do turnaje znamená absolutní šok.

Přitom úvod běžel z pohledu jasného favorita dle ideálního plánu. Lionel Messi šel po zásahu VAR na penaltu a v desáté minutě bez problémů otevřel skóre. Argentinci se dostávali do dalších zajímavých situací, ale tvrdě bojujícím Saúdům vycházela pevná obrana a fungovala ofsajdová past.

Druhý poločas znamenal asi nejlepší momenty dosavadní historie arabského fotbalu. Saleh Al Shehri první střelou na branku srovnal, o pět minut pokusem číslo dva krásně udeřil kapitán Salem Al Dawsari. Gól do sítě zkoprnělé Argentiny slavil efektním saltem vzad, půjde o jednu z nejhezčích branek celého šampiomnátu.

Argentinci prostřídali a spustili mohutnou ofenzivu, jenže naráželi na odhodlanou a pevnou hráz saúdské obrany. Stačilo odskákat vysoké míče, dát pozor na centry ze stran a zahustit střed pole, kde neměl žádný prostor Lionel Messi.

Saúdská Arábie udržela senzační vedení až do samotného konce, byť slovinský sudí Slavko Vinčič nastavil téměř čtrnáct minut. (O trendu dlouhých nastavení na MS čtěte ZDE>>>) Zaplněný stadion hnal outsidera k senzační výhře. Všem zatrnulo v hektickém závěru. Gólman Mohammed Al Owais likvidoval vysoký centr, ale při zákroku trefil kolenem nebezpečně do hlavy nic netušícího obránce Yassera Al Shahraniho.

Messi následně kličkoval s balonem tak dlouho, až zajímavou situaci prováhal. Hra ale měla být vzhledem k úderu do hlavy přerušena mnohem dřív. Arabský celek krizový moment ustál, Argentina už se nezmohla ani na vyrovnání. Zrodila se první velká senzace mistrovství a úžasný příběh bojovného týmu, který přemohl fotbalového giganta.

Messi odcházel z trávníku zahleděný do země a s velkým šrámem na duši. Penaltu proměnil suverénně, ale v dalších fázích hry příliš vidět nebyl. Mohla za to i pozorná defenzivna soupeře.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.