25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Nečekaný hrdina Německa Füllkrug: nejstarší debutant hrál druhou ligu

2 min read

Španělský hroťák Alvaro Morata v 62. minutě otevřel skóre nedělního šlágru na MS v Kataru. Němci se v té chvíli dostali do ohromného problému. Hrozící průšvih ve skupině odvrátil nečekaný hrdina. Niclas Füllkrug, v 29 letech nejstarší debutant historie německé reprezentace. A taky útočník, který ještě v minulé sezoně tahal Werder Brémy z druhé bundesligy.

Füllkrug šel do hry v 70. minutě, kdy nahradil nevýrazného Thomase Müllera. Němci prohrávali se Španělskem 0:1 a nebylo jim vůbec dobře, v případě porážky by byl Die Mannschaft stejně jako před čtyřmi lety v Rusku na hraně vyřazená z mistrovství světa už ve skupině.

Fotbalového obra od blamáže zachránil právě náhradník do ofenzivy. Po třinácti minutách na place se dostal k míči, který do vápna dostal Jamal Musiala. Jako správný kanonýr narval balon nekompromisně do sítě a Němci slavili. Remíza 1:1 zásadně navýšila postupové naděje. Pokud v posledním zápase skupiny zdolají Kostariku, půjdou do vyřazovací fáze.

Ufff, jeden z favoritů si výrazně odfrkl. Z Fülkruga se stala ústřední postava zápasu. Přitom jde o hráče, který teprve těsně před turnajem poprvé nakoukl do reprezentace. V 29 letech a 280 dnech, jako nejstarší v německé historii.

„Niclas si takové momenty ve vápně dokáže najít, přesně takhle umí pomoct svým spoluhráčům,“ ocenil po utkání německý trenér Hansi Flick. „To je evidentní, stačí se podívat na sestřih jeho gólů. Přesně to mi o něm řekl i Ole Verner (trenér Werderu Brémy),“ vysvětlil, proč dlouho opomíjeného útočníka vybral do kádru pro Katar.

Flick se před turnajem ocitl v problémech, na hrotovou pozici neměl příliš na výběr. Timo Werner (RB Lipsko) a Lukas Nmecha (Wolfsburg) jsou zranění, proto šel německý kouč do risku. Vzal hráče bez reprezentačních zkušeností, ale v luxusní formě.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.