25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Belgie v rozkladu. Strkanice a hádky hvězd v šatně, odtrhával je Lukaku

2 min read

„Last Dance“ výjimečné generace belgických fotbalistů zatím v Kataru vypadá jako průšvih v přímém přenosu. Po prohře s Marokem (0:2) mělo podle belgického serveru RTL Sport dojít k roztržce v kabině. Klíčové opory Kevin de Bruyne, Jan Vertonghen a kapitán Eden Hazard se pohádaly v šatně, nálada je před závěrečným duelem skupiny F proti Chorvatsku na bodě mrazu.

Belgie se protrápila k úvodní výhře 1:0 nad Kanadou, druhé vystoupení ve skupině proti Maroku už nezvládla. Nedělní prohra 0:2 zanechala v mužstvu silné šrámy a velké problémy. Výjimeční hráči přiletěli bez formy, bronzový tým z posledního šampionátu v Rusku řeší krizi.

„Vyhrát mistrovství světa? Bez šance. Měli jsme možnost v roce 2018. Máme dobrý tým, ale stárneme. Přišli jsme o některé klíčové hráče. Přišli noví hráči, ale nejsou na takové úrovni, na jaké jsme byli před čtyřmi lety. Beru nás spíš jako outsidery,“ prohlásil klíčový záložník Kevin de Bruyne po hubené výhře nad Kanadou.

Slova 31leté hvězdy Manchesteru City rezonovala celým týmem. A způsobila pnutí, které vyvrcholilo po nedělní prohře s Marokem. Tři zkušení borci se podle informací belgického RTL Sport pohádali v šatně, hrozící konflikt uklidňoval až stokilový hromotluk Romelu Lukaku . Strkanice se měla týkat stopera Jana Vertonghena (35) a ofenzivních tahounů Kevina de Bruyneho (31) a Edena Hazarda (31).

„Asi jsme útočili špatně, protože jsme přiliš staří, určitě to bude tím, že?“ vyštěkl na reportéry Verthongen po lekci od Maroka. „Máme směrem dopředu hodně kvality, ale tu samou má Maroko a dneska bylo lepší. Je to velice frustrující,“ dodal zkušený obránce Anderlechtu, jenž prožil vrchol kariéry v anglickém Tottenhamu.

Belgická média De Bruynemu vyčítají i to, že jako jediný hráč týmu chyběl v kolečku před výkopem s Marokem. Průměrný věk týmu je v Kataru šestý nejstarší, proti Maroku nastoupilo v základů sedm hráčů starších třiceti let. Belgie aktuálně řeší nepříjemnou krizi, v posledním zápase skupiny nastoupí proti nebezpečnému Chorvatsku.

Aktuálně třetí tým tabulky skupiny F jistě postoupí, pokud porazí Chorvatsko. Může i remizovat, ale pak musí Kanada porazit Maroko alespoň o čtyři branky.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.