25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Náhradník Ronaldo: poprask u hymny i sólo odchod. Kouč popřel neshody

2 min read

Nestává se často, aby si náhradník na lavičce strhnul veškerou pozornost jen na sebe. Jenže když se jmenujete Cristiano Ronaldo… Portugalská hvězda chyběla v osmifinále MS v Kataru proti Švýcarsku v základní sestavě na velkém turnaji poprvé od roku 2008 a třeba při hymně se chumel fotografů před střídačku skoro ani nevešel. Na hřišti si pak pro sebe show uzmul Ronaldův náhradník Goncalo Ramos, který rozhodl o výhře 6:1 a postupu hattrickem, situace kolem CR7 se ale přetřásala dál.

„Mezi mnou a kapitánem není žádný problém. Jsme přátelé už mnoho let. Mluvili jsme spolu před zápasem a moje rozhodnutí akceptoval,“ odmítal po zápase kouč Portugalska Fernando Santos, že jeho vztah s hvězdným útočníkem ochladl.

Mluvilo se o Ronaldově kyselé reakci při střídání v zápase s Jižní Koreou… „To, co se stalo po Koreji, jsme si vysvětlili. Cristiano ukázal, že je příkladným kapitánem národního týmu,“ ubezpečil trenér. A 37letý útočník, který do Kataru dorazil během výbušného rozchodu s Manchesterem United, na lavičce opravdu celkem žil s týmem. Oslavil první gól Ramose, bouřlivě přivítal trefu kamaráda Pepeho, jenž zvyšoval na 2:0, chytal se za hlavu…

Když pak v 73. minutě šel na hřiště, právě Pepe mu obřadně předal kapitánskou pásku. Na hřišti za dvacet minut dokázal skórovat, ale trefu zhatilo ofsajdové postavení. „Ronaldo je šťastný a maximálně koncentrovaný. Ví, že nejdůležitější věcí je reprezentace,“ konstatoval pak devětatřicetiletý stoper Porta. „Mluvil se mnou i s každým v týmu. Je to náš lídr a vždycky se snaží pomoci,“ pochvaloval si i nečekaný hrdina Ramos.

Kouč Santos posazení Ronalda po zápase vysvětloval taktickými plány, do nichž mu víc zapadal právě jednadvacetiletý Ramos. „Jsou to jiní hráči. Cristiano je víc zaměřený na oblast okolo pokutového území. Goncalo je hodně dynamický, což nám také ukázal,“ popisoval své rozhodování. „André Silva má zase odlišné charakteristiky,“ doplnil.

„Všem třem naprosto důvěřuji. Pro každý zápas vyberu hráče, který se nejvíc hodí do mé strategie. Všichni hráči z lavičky mohou zasáhnout do (sobotního) čtvrtfinále s Marokem, pokud nebudou v zahajovací jedenáctce,“ ujistil osmašedesátiletý trenér.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.