25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Kane se učí žít se selháním. Tým stojí za ním, podržely ho i legendy

2 min read

Z Kataru odjíždí s bilancí 2+3. Při 80. reprezentačním startu vstřelil za Anglii 53. branku, čímž srovnal rekordmana Waynea Rooneyho. Přesto Harry Kane schovával po čtvrtfinálovém vyřazení od Francie hlavu do dlaní. Kapitán Albionu sice první penaltu v zápase proměnil, druhou však těsně před koncem nikoli. Přes tíživé selhání, které bolí celou Anglii, našel zastání u slavných legend. „Tohle je úděl středního útočníka,“ uvedl Alan Shearer, nejlepší střelec historie Premier League.

Harry Kane ustál tíživou chvíli v 54. minutě, když z penalty bez problémů srovnal na 1:1. V 84. minutě už souboj s klubovým parťákem Hugem Llorisem prohrál. Povytáhl stulpny, srovnal si chrániče. Zkontroloval kopačky, našteloval míč přesně na bílý puntík. Krátký rozběh… A balon letěl vysoko nad.

„Věřil jsem si, jenže jsem to nekopl tak, jak jsem si představoval. Je to těžké pro mě i pro celý tým. Musím se s tím naučit žít a přijmout to s respektem a pokorou,“ omlouval se národu po neúspěšném čtvrtfinálovém dramatu.

„Na náš tým nemohu být pyšnější. Odehráli jsme výborné utkání, měli víc šancí. Jenže ve fotbale rozhodují detaily. Jako kapitán a ten, co nedal penaltu, za neúspěch přijímám zodpovědnost,“ pravil bez výmluv 29letý šutér po bolavém vyřazení od Francie.

Muž s devítkou přes klíčové selhání odehrál výborný turnaj. V Kataru vstřelil dvě branky a přidal tři asistence. Proti Francii si zapsal 53. branku a dorovnal Waynea Rooneyho, dosud nejúspěšnějšího střelce v anglickém dresu. „Víme, kolik penalt Harry v minulosti proměnil a kolik gólů dal, aby nás dostal až sem. Je to útočník světové úrovně a náš kapitán. Brzy se vzpamatuje,“ vzkázal za kabinu záložník Liverpoolu Jordan Henderson.

„Samozřejmě je teď Harry hodně dole. Ale nemá si co vyčítat. Dostali jsme se na takovou úroveň díky jeho lídrovství a gólům. Vyhráváme a prohráváme jako tým, on pro nás odvádí neskutečné množství práce,“ zastal se svého kapitána trenér Gareth Southgate, o jehož osudu u týmu se rozhodne v následujících týdnech.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.