25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Messi kráčí do nebe, chybí ještě schod. Parťáci vědí, že jim to šéf vrátí

2 min read

Lionel Messi a jeho Argentina je ve finále fotbalového mistrovství světa v Kataru. V semifinále smetla Chorvatsko naprosto jasně 3:0 – Evropany sestřelili Messi s Julianem Álvarezem.

Byla to dojemná chvíle. Dva Lionelové se potkali u postranní čáry a padli si do náručí. Trošku to připomnělo moment, kdy na Euru 2004 objal Karel Brückner Pavla Nedvěda po památném utkání s Nizozemskem.

Tehdy šlo o nezapomenutelné vítězství, k ještě většímu došla Argentina pod vedením kouče Scaloniho a šéfa Messiho. Chorvaté po finále na posledním šampionátu v Rusku musí vzít za vděk sobotním střetem o třetí místo.

Argentina je Messi. Především. O tom není pochyb. Ale nejen on, jak upozorňují odborníci. „Hraje velmi dobře ve středu hřiště, mají rakety na stranách,“ řekl italský trenér Alberto Zaccheroni, člen studijní skupiny světové federace zkoumající hru na šampionátu.

Álvarez však neměl dost. O chvíli později prostě vzal nohy na ramena a vydal se mezi stopery, prošel, maličko se štěstím a zvýšil. Co tropili chorvatští zadáci, to je otázka. Nepomohl ani krajní bek Borna Sosa, jenž až komicky zaškobrtl. Chorvaté zkrátka neměli den, bylo to znát. Vidět nebyl ani jindy přesvědčivý Luka Modrič.

Navíc proti nim stála atomová dvojka. Ve druhé půli přidalo du M+Á další branku. Tentokrát ukázal Messi sílu, šikovnost, sebevědomí. Sebral míč a zadáka Joska Gvardiola, jehož si žádá z Lipska jeho skorojmenovec Pep Guardiola do Manchesteru City, doslova uškvařil. Tam, zpátky, tam, tady jsou moje záda. Pak přišla precizní nahrávka Álvarezovi a bylo definitivně hotovo.

„Hlavou se mi honí strašně moc věcí. Ani nevím, jak své pocity popsat. Jsme ve finále, to jsme si přáli. Byla to neskutečná zábava dostat se až sem. Vychutnávám si to, i když jsme začali porážkou. I tak jsme ale věřili tomu, že se tenhle tým posune dál,“ hlásil hrdina.

V neděli tak čeká argentinskou celebritu druhý pokus ve finále mundialu. V roce 2014 v Brazílii zašlapal jeho sen v prodloužení zlatý německý chlapec Mario Götze. Tentokrát se Argentina poměří s jedním z dvojice Francie, Maroko.

Majestátní Lusail, stadion s téměř devadesátitisícovou kapacitou, bude každopádně zase našlapaný až po střechu. A Messi na hřišti s páskou i posvátnou desítkou na zádech.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.