25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Messi vs. Griezmann podruhé: vztah, který neklapal. Msta za Barcelonu?

2 min read

Lionel Messi, nebo Antoine Griezmann, dva favorité na nejužitěčnějšího hráče mistrovství světa v Kataru, se v neděli postaví proti sobě ve velkém finále na monumentálním Lusail Stadium. V překladu: Argentina versus Francie.

Před dvěma lety bylo z jejich vztahu celosvětové haló. Lionel Messi s Antoinem Griezmannem kopali společně v Barceloně – a úplně to neklapalo. Především Francouz strádal, celkově šlo o nepovedené angažmá. Také už je zpět v Atlétiku Madrid, kde se prosadil mezi celebrity míče kopaného.

V Kataru už jsme ale v jiné dimenzi. Griezmann je jako nový. Jeho vliv na mužstvo se blíží Messimu. Sice není tak produktivní, ale převzal novou roli. Zasunul se níže ve středu pole, například proti Maroku odvracel nemálo míčů v pokutovém území. K tomu mu zůstává jeho hlavní přednost, čili nápaditost.

V herní strance dominuje přirozeně také Messi. Dal pět branek, na tři přihrál. Je nepřekonatelný v držení míče, průnikových přihrávkách, vytváření šancí. Potvrdil to rovněž v semifinále s Chorvatskem, především třetí branku připravil pro Juliána Álvareze famózně. Joška Gvardiol, stoper Balkánců hrající v Lipsku, jenž by se údajně mohl stát nejdražším obráncem světa přestupem do Manchesteru City, z něj má ještě teď zamotanou hlavu.

„Nemusíme mluvit o jeho kvalitách. Byl přesně takový, jakého jsme čekali. Je nebezpečný, jeho explozivita i technika jsou jedinečné. Je to nejlepší hráč na světě,“ prohlásil po semifinále chorvatský kouč Zlatko Dalič.

Pánové však mají i druhou roli, další přidanou hodnotu. Jejich postavení i vliv v mužstvu jsou značné. U Messiho ho symbolizuje kapitánská páska, místo Griezmanna ji ve francouzských barvách nosí brankář Hugo Lloris, další z matadorů.

„Jdeme za Leem. On je náš lídr, inspirace,“ přizná obránce Nicolás Tagliafico.

Ve Francii je klíčových osobností více, ale Antoine mezi nimi rozohdně hraje velkou roli. „Jeho mentální síla je důležitá,“ potvrdil kouč Deschamps.

Na oba borce jdou zkrátka jen komplimenty. To je sice hezké, jenže je zajímá jiná meta, pohár pro mistra světa. Messi může potvrdit postavení z Barcelony, Griezmann zapoemnout na to, že byl číslo 2.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.