25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Brácho, jdeme na kapry. Vackovi chystají Vánoce ve Španělsku a sní o společné účasti na Grand Tour

2 min read

Mathias a Karel Vackovi by se jednou rádi potkali v jednom týmu třeba v některém závodě Grand Tour. „Je to takový náš společný dětský sen,“ shodují se oba závodníci s vědomím, že cesta ke splnění společného cíle je pořádně dlouhá a trnitá.

Dvacetiletý Mathias si letos dojel na MS v silniční cyklistice pro stříbro v kategorii do 23 let a už nyní patří do elitního týmu Trek-Segafredo. O dva roky starší Karel zase nedávno podepsal kontrakt s druhodivizním týmem Corratec. „Je to pro mě perfektní příležitost se zase zlepšovat, abych se přiblížil bráchovi,“ říká starší z bratrské dvojice. „Jsem za angažmá opravdu rád, protože po minulé sezoně spousty týmů skončilo a volných je teď hodně velmi kvalitních jezdců,“ pokračuje Karel, který má díky fyzické predispozici velký potenciál ve vrchařských etapách.

Mladší Mathias je zase jezdec, který by v budoucnu mohl útočit v některém závodě Grand Tour na umístění v konečném pořadí. Ostatně tým Trek-Segafredo s ním počítá do pozice lídra v některém z menších závodů už v nadcházející sezoně.

Na nadcházející sezonu se sourozenci připravují tradičně na jihu Španělska poblíž Málagy, kde v posledních týdnech nabírali kondici. „Přes zimu tady trénujeme pravidelně. Teď máme za sebou fázi, během které jsme jezdili hlavně objem a byli jsme v průměru pět hodin denně v sedle,“ prozrazuje Mathias.

„Počasí na jihu Španělska je výborné, okolo dvaceti stupňů a málo deště, takže ideální podmínky. Jsou tady i velké kopce, vždyť kousek je Sierra Nevada. Navíc jsou tady krásné silnice, málo aut a řidiči jezdí bezpečně, takže je to z mého pohledu takový malý cyklistický ráj,“ pokračuje Karel.

Letos mají dokonce v plánu strávit Vánoce ve Španělsku. „Už v polovině ledna mě pravděpodobně čekají závody v Argentině, takže do Česka na Vánoce nepoletím,“ vysvětluje Mathias, který se pravděpodobně potká v Argentině v závodě i se starším bratrem.

Karel už přemýšlí, jak si bratři zajistí rybu na Štědrý večer. „Mohli bychom rybařit na moři, ale to je obtížné, protože se většinou chytají v noci, což si nemůžeme v tréninku úplně dovolit. Ale objevili jsme nedaleko přehradu, ve které je hodně kaprů,“ pokračuje Karel.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.