25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Souboj „tří králů“ na SP v cyklokrosu v Gavere vyhrál Van der Poel

2 min read

Poslední závod Světového poháru cyklokrosařů v roce 2022 se v Gavere podle očekávání nesl ve znamení souboje „tří králů“ této disciplíny. Zvítězil Mathieu van der Poel před Woutem van Aertem a Thomasem Pidcockem. Závod žen vyhrála Shirin van Anrooijová. Češi se na bahně v Belgii neprosadili.

Nizozemec Van der Poel vyšel vítězně z bitvy tří cyklistických hvězd, které si od roku 2015 předávají duhový trikot cyklokrosových mistrů světa a výrazně se prosazují také na silnici. V Gavere Van der Poel porazil svého belgického rivala Van Aerta o 27 sekund. Úřadující mistr světa Pidcock z Británie dojel s odstupem 54 sekund.

Nejlepší z ryzích cyklokrosařů, kteří absolvují celý ročník Světového poháru, byl dnes vítěz z Val di Sole Michael Vanthourenhout. Po dvou vynechaných závodech se do SP vrátil mistr republiky Michael Boroš. Česká jednička měla hned v prvním kole technické potíže a skončila na 34. místě s odstupem 8:42 minuty jako poslední z jezdců, kteří absolvovali plný počet kol. Mezi staženými závodníky bylo i trio Jakub Říman, Matěj Stránský a Šimon Vaníček.

Dvacetiletá Nizozemka Van Anrooijová si dojela pro druhé vítězství v sezoně s náskokem 37 sekund před týmovou kolegyní a krajankou Lucindou Brandovou. Třetí byla další Nizozemka, druhá žena průběžného hodnocení SP Puck Pieterseová.

Česká mistryně Kristýna Zemanová nenavázala na desáté místo z Val di Sole a skončila s odstupem pěti a půl minuty šestadvacátá. Druhá Češka Julia Kopecky ztratila přes šest minut a byla devětadvacátá.

Pieterseová díky dnešnímu třetímu místu stáhla náskok průběžně vedoucí Nizozemky Fem van Empelové na 40 bodů, jež se udělují za výhru. Vítězka šesti závodů v sezoně se nestihla zotavit z těžkého pádu na ledu ve Val di Sole a v Gavere nestartovala. Ze stejného důvodu nestartoval v závodě mužů její týmový kolega Eli Iserbyt z Belgie.

Po Novém roce čekají Světový pohár závěrečné tři závody, seriál pokračuje 8. ledna v Zonhovenu.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.