25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže


Warning: sprintf(): Too few arguments in /www/wwwroot/sportvniczblog.com/wp-content/themes/newsphere/lib/breadcrumb-trail/inc/breadcrumbs.php on line 254

Itálie i Chelsea smutní, Vialli (†58) prohrál svůj statečný boj s rakovinou

1 min read

Pět let bojoval s rakovinou slinivky, svůj poslední zápas ale Gianluca Vialli prohrál.

Legenda italské reprezentace a Chelsea zemřela ve věku pouhých 58 let. Vialli nasázel za Blues 40 gólů v 88 zápasech, tři trofeje přidal jako (hrající) trenér. Po skvělém útočníkovi zůstala manželka a dvě dcery.

Vialli bojoval s rakovinou slinivky od roku 2017. V roce 2020 to vypadalo, že zákeřnou nemoc porazil a dokonce se vrátil do realizačního týmu italské reprezentace k bývalému parťákovi Robertu Mancinimu.

V prosinci minulého roku ale musel opět skončit a soustředit se na další léčbu „nezvaného hosta“, jak své onemocnění, jež se vrátilo v létě 2021, nazýval. Teď už ho bohužel vyhnat nedokázal.

Vialli přišel do Chelsea v roce 1996, o dva roky později se stal hrajícím trenérem. Klub hned získal Ligový pohár a triumfoval v tehdejším Poháru vítězů pohárů, v roce 2000 pak přidal i FA Cup.

V Itálii hrál za Sampdorii a Juventus, s nímž triumfoval v Lize mistrů. V reprezentaci nasbíral 59 startů, na domácím MS 1990 dosáhl na bronz. „Ciao Gianluca, nikdy nezapomeneme,“ děkovala Viallimu reprezentace na sociálních sítích a přidala se i Chelsea a mnoho dalších…

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.