25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Sparta řeže kádr: bez Juliše i Sáčka. Kdo všechno si hledá nové angažmá?

2 min read

Nebo minimálně v první fázi vyřazení z kádru prvního týmu. Tento proces má Sparta čerstvě za sebou, v neděli na soustředění do Španělska neodcestovala hned pětice hráčů, mezi nimi třeba Michal Sáček s Lukášem Julišem. Potvrzují se tak slova Tomáše Rosického z minulého týdne. „Někteří hráči určitě odejdou,“ zmínil sportovní ředitel Letenských.

V kádru trenéra Briana Priskeho nechybí všichni čtyři novicové, tedy Awer Mabil, Dimitrije Kamenovič, Kaan Karinen a Qazim Laci. Příležitost dostávají i mladíci ze strahovské rezervy Ondřej Kukučka s Danielem Kaštánkem.

Mimo základní kádr pro jarní část sezony se naopak podle očekávání ocitli Florin Nita s Ladislavem Krejčím starším. Oba hráči měli už v létě od klubu svolení, aby si našli nové angažmá. K tomu nedošlo, nyní se proto proces opakuje.

V případě rumunského brankáře nadále platí, že by ho Letenští navzdory platné smlouvě uvolnili zcela zadarmo. Záleží tak pouze na tom, zda si zkušený gólman dokáže najít angažmá.

Nita a Krejčí mají ve Spartě kontrakty do léta, to ostatně platí i pro dva čerstvé odpadlíky Michala Sáčka s Lukášem Julišem. Všichni zmínění patří do početné skupiny fotbalistů, kteří jsou v rudých barvách smluvně vázáni pouze do 30. června letošního roku.

„Víme, kde nám končí hostování, kde smlouvy. S některými hráči už jsme domluvení, s některými se budeme bavit. A s některými kontrakt neprodloužíme. Nemyslím si, že je to něco, co by nás mělo překvapit. Jsme na to připravení,“ hlásil na čtvrteční tiskové konferenci sportovní ředitel Tomáš Rosický.

Sáček s Julišem ještě během podzimu do letenského áčka patřili, byť naskakovali spíš sporadicky. Teď je ale evidentní, že v klubu dříve či později skončí. Odejít mohou už nyní, případně v létě na konec smlouvy.

O Juliše v minulých týdnech projevili zájem v Pardubicích či Olomouci, zkušený útočník ale na případné stěhování v rámci nejvyšší soutěže příliš neslyší. V zákulisí se naopak mluví o tom, že by mohl poprvé v kariéře vyrazit na zahraniční angažmá. Podobné by to mohlo být v případě Sáčka, který na podzim odehrál pouze 127 minut.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.