25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Nita, pan Nejdražší. Jakou částí Pardubice pokrývají jeho obří plat

2 min read

Už nemají jen low cost hráče. Příchody Dominika Janoška či Michala Hlavatého mění finanční poměry ve fotbalových Pardubicích. Ale pomalu, že… Do platového rámce nakonec zapadá i bomba jménem Florin Nita. Rumunský brankář je totiž z drtivé části placen Spartou, odkud přišel na hostování.

Nemůže rozhodit kabinu? Nebudou ostatní hráči skrz prsty koukat na jeho gáži, která ve Spartě činí nějakých 800 tisíc korun měsíčně? „Nemyslím si. Co jsem slyšel, tak je Florin v pohodě kluk,“ pronese Jan Jeřábek, kapitán pardubického týmu, který se aktuálně vrací do procesu po operaci kolena.

Nitova pověst je opravdu taková, že se nesníží k tomu, co kdysi předvedl Tal Ben Chaim, Izraelec v barvách Sparty, který při zápase v Liberci pokřikoval na domácí borce, že si je všechny koupí jako sádrové trpaslíky na zahradu.

Ale zpět k Nitovi. Každopádně je jasné, že v Pardubicích ještě nikdy nekopal hráč s vyšším platem. „Je to tak, ale já přesnou výši neznám,“ říká sportovní manažer Vít Zavřel. „Jen tak nějak odhadem nebo orientačně vím, protože jsme řešili částku, na které se spolupodílíme,“ doplní.

Trenér Radoslav Kováč, jenž byl zásadním hybatelem Rumunova přesunu z Prahy na východ Čech, mluvil v neděli po utkání v Liberci, kde tým s Nitou v zádech uhrál cennou remízu 1:1, o tom, že Letná hradí 90 procent brankářova výdělku. „Nechci to specifikovat, ale určitě je to vyšší procento,“ pronese Zavřel.

Podle informací deníku Sport a webu iSport.cz, které manažer nepotvrdil, je suma o něco vyšší než 100 tisíc korun.

„Prostě jsme si řekli, že uděláme maximum, abychom ligu zachránili. Co se týče platů, tak nechceme v Pardubicích nikam ulétnout, ani si to nemůžeme dovolit. Kdyby se Sparta výrazně nepodílela, tak by tady Florin nebyl,“ upozorní Zavřel.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.