25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Bílkův tah Sýkorou. Plzni vyšly změny, energický univerzál dominoval

2 min read

Téměř po půl roce nastoupil na „své“ pozici. Zařazení Jana Sýkory (29) na podhrot trenérovi Michalu Bílkovi proti Liberci (2:1) vyšlo. Západočeský univerzál energickým výkonem výrazně přispěl k plzeňské tříbodové sklizni. Ukázal, kde nejvíc využije své kvality a po dlouhé pauze se vrací do formy, jaká z něj v titulové sezoně udělala jednoho z nejdůležitějších členů týmu.

Po nezdaru na Slovácku (0:2) trenérský štáb plzeňské Viktorie nachystal proti Liberci dvě změny. Na lavičce zůstali útočník Matěj Vydra a stoper Luděk Pernica. Na pravý kraj obrany naskočil Libor Holík, do středu obrany se přesunul Václav Jemelka. Levá strana připadla Milanu Havlovi. V ofenzivních řadách se do základu na levé křídlo vrátil Adam Vlkanova, na podhrot šel Jan Sýkora, který zápas na Slovácku odehrál na levé straně hřiště.

„Honza je náš důležitý hráč i tím, že je použitelný na více místech. Nastoupil na podhrotu, asi jde o post, který mu svědčí nejvíc,“ vysvětlil trenér Bílek, proč vrátil zkušeného univerzála doprostřed pole.

Sýkorovi sobotní zápas proti bývalému klubu, kde nastupoval v letech 2015–2017 a pak ještě v sezoně 2018–2019, velmi sedl. Výrazně přispěl k vedoucí brance. Jeho vysoký centr z levé strany uhrál Tomáš Chorý v hlavičkovém souboji s gólmanem Hugem Bačkovským, od břevna se míč odrazil k Janu Kopicovi a ten ve svém jubilejním 300. ligovém zápase pohodlně zavěsil.

Sýkora patřil k nejlepším hráčům na hřišti, deník Sport jej zvolil Mužem zápasu se známkou osm. Plzeňský záložník operoval na velkém prostoru, zapojoval se do útočných akcí, rozehrával standardní situace, neustále se nabízel do kombinace. Z celého týmu měl v utkání nejvíc driblinků (6), v nichž byl pětkrát úspěšný. Sice nevystřelil na bránu, přesto do plzeňské hry přinesl přesně to, co mužstvu v předchozích duelech scházelo.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.