25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Venkovní bolest Slavie: Trpišovský má čtyři důvody, Ševčík naznačil klíč

2 min read

První Viktoria Plzeň, pak Bohemians, třetí Sparta, která má o zápas míň… Až potom teprve Slavia. Výběr Jindřicha Trpišovského má až čtvrtou nejlepší bilanci ve venkovních ligových zápasech, podle bodové úspěšnosti lehce nad padesát procent, to tu nebylo od sezony 2017/2018, kdy naposledy nevládla výjezdům. Jenže to je jen důsledek, příčiny mohou být hlubší.

Ani o jednom ze tří venkovních zápasů na jaře se nedá říct, že by ho Slavia suverénně zvládla. Platí to pro těžce vydolovanou výhru v Pardubicích, tím spíš pro ztráty na hřištích Teplic a Českých Budějovic.

Výsledek je nebývale tristní: pouhých sedmnáct bodů z jedenácti výjezdů, tým ve více utkáních ztratil, než jich získal, zarážející je i pasivní obranná statistika, tedy že mužstvo inkasovalo víc gólů, než odehrálo utkání, dvanáct.

Viktoria Plzeň, Bohemias a Sparta jsou na tom venku líp. Sigma Olomouc stejně, ačkoliv ta má o utkání víc, Hradec Králové ztrácí jen bod a to jim chybí venku jeden zápas…

Přitom už od sezony 2018/2019 trvala kontinuální nadvláda Slavie ve venkovní tabulce, její bodová úspěšnost se stabilně pohybovala mezi 68 a více než 76 procenty. To platí pochopitelně pro ročníky zakončené titulem, ale i pro ten minulý, kdy „sešívaní“ ve finiši podlehli Západočechům.

Nyní je lehce nad padesáti procenty!

Na červenobílé sedla nejistota. Kouč Jindřich Trpišovský po prohře na Střeleckém ostrově mluvil o plánu, kdy se tým měl vyvarovat brzkého gólu ve vlastní síti, aby se neopakoval scénář z Teplic. Už to vypovídá o nestabilní výkonnosti jeho celku, protože jinak by si přece na jih Čech jel proti zachraňujícímu se soupeři pro suverénní tři body. A nazdar.

Místo toho spekuluje nad rozehráním ošemetného duelu, a tím maně oslabuje ofenzivu, která v Českých Budějovicích nepředvedla vůbec nic. Jinými slovy, současná Slavia nedokáže na své poměry dobře vyvážit obrannou a útočnou složku hry, zkrátka aby fungovalo obojí a dle svých ambic si šla pro maximum možného. Výhry, tituly…

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.