25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Vingegaard po vítězství v týmové časovce předstihl na Paříž-Nice Pogačara

2 min read

Časovku družstev na závodě Paříž-Nice vyhrál tým Jumbo-Visma a její lídr Jonas Vingegaard získal mírně navrch v souboji s Tadejem Pogačarem. V průběžném pořadí má dánský cyklista na Slovince, jehož loni připravil o třetí triumf na Tour de France za sebou, k dobru 11 sekund.

Stáj Jumbo-Visma vyhrála 32,2 km dlouhou časovku o pouhou sekundu před sestavou EF Education-EasyPost. Její dánský člen Magnus Cort se dostal do čela průběžného pořadí, které vede o sekundu před Nizozemcem Nathanem van Hooydonckem z Jumbo-Visma.

Vingegaard je s třísekundovým odstupem pátý. Pogačar, jehož SAE Team Emirates obsadil v časovce pátou pozici, uzavírá se ztrátou 14 sekund první desítku.

Jediný český účastník 81. ročníku slavného závodu Pavel Bittner byl dnes se svým týmem DSM jedenáctý a klesl na 70. příčku.

Ve středu čeká na peloton první vrchařská etapa, před cílem v La Loge des Gardes je 6,7 km dlouhé stoupání první kategorie.

První sprint na závodu Tirreno-Adriatico vyhrál v druhé etapě nizozemský cyklista Fabio Jakobsen. V čele celkového pořadí zůstal domácí Ital Fabio Ganna, jenž zvítězil v pondělní zahajovací časovce.

Úřadující mistr Evropy Jakobsen v městě Follonica po 210 km porazil Belgičana Jaspera Philipsena a Kolumbijce Fernanda Gaviriu, jenž spurt rozjel a dlouho ho vedl.

Po těsném finiši se Jakobsen radoval až několik desítek sekund po dojezdu, poté co byla jeho výhra potvrzena. Elitní spurtér týmu Soudal-Quick Step si připsal 40. triumf kariéry, ale první v Itálii.

Zdeněk Štybar dokončil etapu v hlavním poli a v průběžném pořadí se posunul na 112. pozici.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.