25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Virtuos Ševčík: převýšil Kalvacha a ovládl šlágr. Má slávista životní formu?

2 min read

Před téměř čtyřmi roky vstřelil v Evropské lize dva parádní góly na Stamford Bridge proti Chelsea. Ale pak nastalo období, že byste pomalu zapomněli, že se pořád nachází v kádru Slavie. Teď je Petr Ševčík zpátky, navíc dost možná v životní formě, díky níž si vysloužil i reprezentační pozvánku. Osmadvacetiletý záložník opanoval šlágr 23. kola FORTUNA:LIGY s Plzní (2:1) a především jeho zásluhou Pražané udrželi Západočechy v tabulce pod sebou.

Byl to souboj klíčových středopolařů obou týmů. Na straně Slavie Petr Ševčík, v Plzni zase Lukáš Kalvach. První z nich zakládal takřka všechny akce „sešívaných“ ve stylu basketbalových rozehraváčů, všechny důležité míče šly přes něj. Pouze stopeři se zapojili do víc akcí.

Ševčík spolu s Oscarem uzamkli Viktorii v hloubi vlastní poloviny hřiště. Přesnými pasy zvyšovali tlak na soupeře. 

K tomu všemu Ševčík zahrával ještě rohové kopy, při jednom z nich hned po změně stran měl prsty v klíčové situaci celého zápasu. Jeho centr od rohového praporku přizvedl bránící Jan Kopic k Peteru Olayinkovi, který srovnal na 1:1.

Kdyby tým trenéra Jindřicha Trpišovského nesrovnal tak brzy po pauze, kdo ví, jak by zápas dopadl

Bývalý záložník Opavy, Olomouce a Liberce zapsal 90% úspěšnost přihrávek, osm z devíti křižných pasů rozdal spoluhráčům přesně do nohy, připsal si dva úspěšné driblinky, vyhrál sedm ze třinácti soubojů a třikrát soupeři odebral míč. 

Zaznamenal také třiadvacet progresivních pasů, úspěšný byl i ve třech ze čtyř průnikových přihrávek. Dvanáct jich rozdal do vápna soupeře, pět jich bylo klíčových a šestkrát asistoval u střely některého z parťáků.

Ne náhodou se stal mužem zápasu podle tradičního známkování deníku Sport a vysloužil si nadstandardně vysoké hodnocení. Po sobotním utkání se tak mohl v Edenu zpívat vítězný pokřik. 

Podívejte se ve VIDEU na všechny akce Petra Ševčíka v zápase s Plzní.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.