25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Sparta: bojkot kotle se ruší, vrací se už na Brno. Klub dá druhou šanci

2 min read

Sparťanští fanoušci vyhlásili návrat na místa, bojkot domácích zápasů se ruší. Kotel Letenských se objeví na stadionu už pro zápas s Brnem na začátku dubna. Informovali o tom jeho členové na Instagramu, kteří v posledních měsících jednali s vedením Sparty.

„V případě rizikového jednání na tribunách přistupujeme k represivním krokům, zároveň ale budeme poskytovat možnost se na stadion vrátit. Domníváme se, že jsou v našich řadách fanoušci, kteří si zaslouží druhou šanci,“ uvedl pro klubový web generální ředitel František Čupr.

Kotel na Letné utichl loni po listopadovém zápase se Slováckem (4:0), kdy v první půli za pomoci pyrotechniky a petard duel přerušil. Jeho chování odsoudili i další diváci na Letné. 

V prosinci se sešli na osobní schůzce s klubem, prezentovali postoj a podmínky kotle, za kterých bude protest ukončen. Tresty chtěli zmírnit. „Práce s fanoušky je pro klub prioritou, záleží nám na komunikaci s naším publikem,“ řekl Čupr.

„V případě rizikového jednání na tribunách přistupujeme k represivním krokům, zároveň ale budeme poskytovat možnost se na stadion vrátit. Domníváme se, že jsou v našich řadách fanoušci, kteří si zaslouží druhou šanci.“

Sparta oznámila, že od 1. července spustí program, který je určený pro příznivce se zákazem vstupu na domácím utkání. Když splní klubem stanovená kritéria, vrátí se na tribuny dřív.

„Jde o koncepční krok, který jsme konzultovali se zahraničními kluby, které patří mezi špičku v práci s diváky. Inspirovali jsme se například v Holandsku,“ komentoval projekt Tomáš Křivda, člen představenstva Sparty a ředitel komerčního úseku.

O zařazení do projektu mohou fanoušci zažádat, pokud budou mít v té době aktivní (a zároveň první) zákaz vstupu na domácí utkání. Od léta pak budou moct vstoupit do programu i další zájemci. Ale nejméně tři měsíce od uložení trestu.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.