25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Čahoun Kadlec číhal u okénka: Kluci, jak padl gól? Červená jako poučení

2 min read

Adamu Kadlecovi ještě není dvacet let, ale roli záplaty na pozraňovanou defenzivu Bohemians zvládá skvěle.

Plzni byl dokonce dlouho zapsán jako autor první ligové trefy, zápisnému se ale zatím vyhne. Po reprepauze ho navíc čeká další volno.

Před rokem až druhá nejvyšší dorostenecká soutěž, protože nejvyšší kategorii mládeže Bohemians se zatím nepovedl návrat mezi elitu, na podzim ČFL proti poloprofesionálům. A v neděli večer Adam Kadlec předstoupil před novináře ve stejném tiskovém středisku, kde na podzim probíhaly konference Ligy mistrů. A v ruce držel cenu pro hráče zápasu, kterého volí fanoušci. I když premiérový ligový gól mu statistici sebrali označením za vlastenec Tomáše Chorého. „Už jsem to viděl, ze začátku jsem byl trošku zklamaný, ale asi to je pravda. Nic s tím neudělám, musím příště,“ reagoval 19letý mladík, který aspoň nemusí gól platit do týmové kasy.

I slušná střela je důvodem, proč zaujal. Jednu gólovou předvedl na zimním soustředění v Turecku, kde začal klepat na dveře základní jedenáctky. Dočkal se během zranění Ondřeje Petráka a Antonína Křapky a při svém čtvrtém startu v základu byl skoro u všeho:

Jeho ošetřování zbrzdilo úvodní tlak hostí, Viktoria se krátkých problémů snažila využít a na jeho stranu se tlačili Vydra se Sýkorou tak vehementně, až dali první gól. Po přestávce ale odraženou střelou založil na vyrovnání. Do to spousta defenzivní práce a soubojů proti obhájcům titulu stavějícím hru na superdůrazném Tomáši Chorém. Deset minut před koncem ale musel do šatny po podkopnutí Jana Klimenta. „Balon se blbě odrazil ke Klimentovi, který si ho píchnul kolem mě. Teď si ani nepamatuju, jak přesně to bylo, každopádně mě to mrzí a vím, že už bych to příště neudělal. Každopádně bych nešel na zem,“ dušoval se.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.