25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Létající Kušej týral Plzeň, cenovka roste: Až mu to tam začne padat…

2 min read

Všimnete si ho každý zápas. Podsaditý, sakra hbitý a rychlý. Drzý, průbojný, fyzicky nabušený. Vasil Kušej (22) ukázal enormní potenciál i v sobotu proti Plzni (0:0). Gól sice nedal, ale řádně větral mistrovskou defenzivu, dostal se do dvou gólovek. „Až mu to tam začne padat, předpokládám, že už nebude hráčem Mladé Boleslavi,“ pravil po remíze 0:0 kouč Pavel Hoftych.

Kušej v sobotu týral plzeňskou defenzivu. Podle dat společnosti Wyscout zvládl neskutečných sedmnáct driblingů, z nich osm úspěšných. Průměrně jich v jarních zápasech udělá 7,34, což ho v průměru na utkání řadí na páté místo celé soutěže. Vede slávistický talent Matěj Jurásek (9,86). Vystřelí více jak třikrát za utkání, to v lize stačí na čtvrtou pozici (vede Ladislav Almási – 4,18).

V sobotu mohl skórovat dvakrát, v koncovce mu scházel větší klid. Téměř pořád byl ve sprintu, na hřišti vydržel celé utkání a vydal se do posledních zbytků sil. „Na data jsem zvědavý. Někdy v 60. minutě jsem dostal první křeč, kterou jsem rozchodil. Když jsem šel v 90. minutě do posledního sprintu, dostal jsem křeče do obou lýtek, to nebylo příjemné. Ale prostě hraju dál, dokud se nepískne konec nebo nejsem střídaný,“ usmíval se Kušej po sobotní remíze.

Kvality svého forvarda ocenil i trenér Pavel Hoftych. „Podal zase mimořádný výkon, je neskutečné, co odběhal. Koncovku ještě nemá úplně vychytanou, na druhou stranu on se ještě učí, s ligou se teprve seznamuje. Historicky dával góly ve všech mládežnických kategoriích, takže až mu to tam začne padat, předpokládám, že už nebude hráčem Mladé Boleslavi,“ hodnotil boleslavský kouč.

Dobře si uvědomuje, jaký talent drží ve svém kádru. Kušej patří na českém trhu mezi unikátní hráče. Měří pouze 168 centimetrů, s postavou typu Lionela Messiho ale dokáže skvěle pracovat. Má velmi silné nohy schopné okamžitě akcelerovat a pláchnout soupeřům. Pokud vylepší koncovku a dostane se do lepších čísel, vystřelí mezi hráče s cenovkou začínající minimálně na milionu eur (23,5 milionu korun).

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.