25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Ztracený talent Fila ožívá. Probíjel se i béčkem, v létě se vrátí do Slavie

2 min read

Bez dvou týdnů je to přesně rok, co dal naposledy gól v lize. A zhruba tak dlouho trval i všemožný kariérní útlum Daniela Fily, který vybíral pomocí zápasů v teplickém třetiligovém béčku. Teď pomohl trefou týmu Zdenka Frťaly k výhře v Českých Budějovicích 3:0.

Na konci srpna si společně sedlo vedení Slavie a Teplic. V kanceláři se řešila budoucnost talentovaného Daniela Fily, zatímco dole na hřišti v Edenu se konalo ligové utkání mezi oběma kluby. A brzy padla dohoda, že útočník půjde hostovat právě na sever Čech.

Takže v podstatě zul kopačky po výhře 6:0, u níž byl třináct minut a pomohl asistencí, a další den už se převlékal do žlutého teplického dresu. Slavia poslala na hostování na Stínadla naději, za níž minulou zimu vysázela bezmála třicet milionů korun, aby se rozehrála. Jenže Filovy problémy se místo toho začaly sčítat…

Po čtyřech soutěžních utkáních v novém týmu ho přepadlo první zranění svalového rázu, které ho vyřadilo na měsíc. Pak dvacet minut dohromady ve třech zápasech na přelomu října a listopadu a zase výpadek, tentokrát na více než čtyři měsíce, než se zase objevil v teplickém áčku. Samozřejmě za to mohla i zimní přestávka, ale i tu strávil ve stavu zraněných a neodcestoval kvůli tomu ani na soustředění.

Za třetiligovou rezervu nastoupil dvakrát na přelomu března a dubna, třeba Viktorii Žižkov, která míří za postupem do druhé ligy, dal při prohře 2:3 gól. Možná už to byl signál, že se vrací…

Reálně hrozilo, a kdoví, jestli už je po problému, že by ho Jan Suchopárek nevzal s jednadvacítkou na letní mistrovství Evropy, přitom v kvalifikaci za ni pravidelně nastupoval. Jenže sešup, jakým si od přestupu z Mladé Boleslavi do Slavie procházel, může mít ještě jakoukoli křivku.

Třeba i pohádkovou, kdyby do konce sezony pomohl zachránit Teplice v lize, a v létě po návratu do Edenu definitivně obživl a vyrostl ve střelce, jakého v něm loni v zimě viděl Trpišovský a spol.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.