25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Slovácko se zlobilo oprávněně, Sparta penaltu kopat neměla.

2 min read

Vytvořila si dost šancí na to, aby zápas urvala na svou stranu. Nastřelila tyč i břevno. Paradoxně však Sparta v sobotu odpoledne vstřelila jediný gól, který jí v Uherském Hradišti zajistil alespoň plichtu 1:1, ze situace, k níž vůbec nemělo dojít. Rozhodčí Ondřej Berka totiž chybně vyhodnotil souboj domácího Vlasije Siňavského s Lukášem Haraslínem jako nedovolený. A Slovácko se zlobilo. „Myslím, že penalta nebyla,“ měl jasno trenér Martin Svědík.

Dopustil se jí sudí Ondřej Berka, jenž v sobotním šlágru mezi Slováckem a Spartou pískl penaltu pro hosty. Z dostupných televizních záběrů je ale evidentní, že k žádnému přečinu nedošlo.

„Myslím, že penalta nebyla. Navíc tomu předcházel faul na Vechetu. V tu dobu už mohl být na hřišti i Petr Reinberk. To mě hodně mrzí,“ zlobil se domácí kouč Martin Svědík.

Co přesně se v Uherském Hradišti stalo? V 71. minutě se do zakončení tlačil Lukáš Haraslín, domácí Vlasij Siňavský hasil požár skluzem, podle televizních záběrů ovšem zasáhl balon. Rozhodčí Berka přesto neváhal a okamžitě ukázal na pokutový kop, který následně Ladislav Krejčí proměnil a určil konečný výsledek 1:1.

To samozřejmě roztočilo emoce na slovácké střídačce do červených obrátek. Sportovní ředitel Veliče Šumulikovski protestoval tak vehementně, až od Berky schytal žlutou kartu.

„Nestěžuju si, chyby se dělají a patří k zápasu. Je to spíš smutné. Říkám si, proč k tomu dojde, když máme video. To nechápu,“ pokrčil rameny Svědík.

Je to přim tom pouze týden, co se řešila situace z derby mezi Spartou a Slavií, kdy Václav Jurečka po evidentním kontaktu s Asgerem Sörensenem v pokutovém území skončil na zemi. Rozhodčí Černý nechal hru běžet, což bylo po utkání většinově kvitováno jako správné rozhodnutí. Ke kontaktu došlo, ale ne k tak zásadnímu, aby musel být odměněn penaltou.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.