25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Pogačar na Lutychu skončil v nemocnici, Evenepoel bez problémů vyhrál

2 min read

Tadej Pogačar a Remco Evenepoel byli největšími favority nedělního monumentu Lutych-Bastogne-Lutych. A už od 85. kilometru bylo jasné, že obhájce loňského prvenství jedoucí nyní v duhovém trikotu bude mít úkol výrazně snazší. Slovinec si totiž vybral pořádnou porci smůly, když po pádu musel odstoupit. Mladý Belgičan tak alespoň vylepšil pověst Vlčí smečky na letošních klasikách.

Ve chvíli, kdy Remco Evenepoel útočil ve známém stoupání Redoute a po další třicítce kilometrů si dojížděl pro druhé vítězství v řadě na nejstarším monumentu Lutych-Bastogne-Lutych, měl už Tadej Pogačar za sebou vyšetření v nemocnici v Genku.

Před nedělní belgickou klasikou byli hlavními favority domácí Evenepoel a dvojnásobný vítěz Tour de France Pogačar.

Pogačar do tohoto závodu vstupoval jako muž útočící na tzv. ardenský triple, když před týdnem vyhrál Amstel Gold Race a ve středu pak Valonský šíp. Pokaždé to bylo tak, že na jeho nástup byli soupeři moc krátcí. Takže se hodně očekávalo měření sil dvou velikánů současné cyklistiky.

Důvodem, proč k němu nakonec nedošlo, byl hned dvojitý defekt závodníka týmu EF Education-EasyPost Mikkela Honorého, který způsobil jeho pád. „Měl defekty obou kol, což zapříčinilo jeho pád a Tadej se s ním svezl. Takže bohužel smůla,“ přiblížil celou situaci, kterou nezaznamenaly televizní kamery, manažer Pogačarova celku UAE Team Emirates Mauro Gianetti.

Chvíli po této nehodě přišla zpráva, že Slovinec musel ze závodu odstoupit a rovnou zamířil do nemocnice na vyšetření. První zprávy hovořily o poraněném zápěstí.

O pár hodin později, kdy prošel majitel letošních 12 výher několika vyšetřeními, aktualizoval tým na Twitteru lékařskou zprávu: Tadej Pogačar utrpěl zlomeninu člunkovité a poloměsíčité kosti v levém zápěstí. Člunkovitá kost bude vyžadovat operaci, kterou podstoupí ještě v neděli odpoledne v nemocnici v Genku u specialisty na léčbu rukou.

„Není to moc dobré, je tam několik zlomenin v zápěstí,“ potvrdil také týmový manažer. Ten zatím nedokázal říci, jak to ovlivní další část sezony muže, u kterého se počítalo s tím, že i letos bude s Jonasem Vingegaardem bojovat o žlutý dres na Tour de France.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.