25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Cink touží po návratu mezi světovou elitu, na sezonu se cítí dobře připravený

2 min read

Nejlepší český biker Ondřej Cink touží v nadcházející sezoně po návratu mezi nejužší světovou elitu.

Jak uvedl během středečního setkání s novináři, má dobrý pocit ze své současné formy i opětovného působení ve španělské stáji Primaflor-Mondraker-Genuins (PMG), za kterou závodil již v roce 2018. Osvojil si i roli otce dcery Nely, narozené loni v červenci.

„Po té minulé sezoně bych se rád zase vrátil do první desítky ve Světovém poháru, kde si myslím, že bych loni mohl jezdit, protože i přes alergii jsem dokázal jezdit první patnáctku dvacítku. Připravenost na sezonu byla. Věřím, že do desítky mohu jezdit a rád bych občas nakouknul na pódium, kdyby to vyšlo. Pak se budu samozřejmě hodně soustředit na mistrovství světa,“ uvedl Cink.

Při hledání nového angažmá měl z čeho vybírat. „Nabídek bylo víc než tehdy, když jsem se vracel ze silnice (v roce 2018). I když jsem slyšel, že u španělských týmů není všechno ideální, tak jsem za to rozhodnutí rád. Když tehdy začínali (PMG), nějaké problémy byly, teď po pěti letech však mohu říct, že na chodu týmu celkově hodně zapracovali. Už mám za sebou s nimi start sezony a vše funguje, jsem moc spokojený,“ pochvaloval si Cink.

Už v lednu se cítil ve skvělé formě, přípravu mu však znovu komplikovaly zdravotní potíže. „Pořád jsem bojoval s imunitou a nemocemi. .Čím to bylo? Možná i tím, jak byla váha dole, měl jsem jedno až dvě kila pod závodní váhou, zatímco jindy jsem míval dvě tři kila nad. Teď už se to ale srovnalo. Dva týdny zpátky jsem vyhrál závod v Rakousku, teď o víkendu jsem byl pátý v Německu. Myslím, že všechno se uvidí za tři týdny v Novém Městě na Moravě,“ vyhlížel domácí závod Světového poháru, který vždy patří k vrcholům sezony českých bikerů.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.