25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Bellinghama téměř má, ale v létě chce i Mbappého. Real cítí „nejistotu“ v PSG

2 min read

Dvě hvězdy budoucnosti fotbalu od léta spolu v Realu? Snahy madridského velkoklubu o získání Kyliana Mbappého v nadcházejícím přestupovém období zjevně opět zesílí. Vední španělského giganta chce využít „nejistoty“ v PSG a chystá rekordní nabídku.

Zároveň s tím je údajně velmi blízko dohoda s Dortmundem i Judem Bellinghamem, který by se (do případného příchodu Mbappého) mohl stát druhým nejlépe placeným hráčem „Los Blancos“.

Není to rozhodně první zpráva o snaze Realu získat do svých řad hvězdného francouzského rychlíka Kyliana Mbappého. A nevyšlo to ani loni, když se 24letý útočník v květnu navzdory informacím, že jeho odchod do Realu se blíží, rozhodl setrvat a podepsat obří smlouvu s PSG, díky níž má dokonce vliv na vedení klubu.

Podle serveru The Telegraph chce Real využít „přetvrvávající nejistoty“ v pařížském velkoklubu, který by chtěl přesvědčit rekordní přestupovou nabídkou. Plán PSG je zatím takový, že kolem Mbappého vybuduje nové jádro týmu.

„Jsem tady, jsem velmi šťastný a momentálně nemyslím na nic jiného než na to, aby bylo PSG šťastné,“ prohlašoval již dříve při dotazech na zájem Realu Mbappé.

Snažší by to mělo být v případě Judea Bellinghama. Jednání s brzy 20letým záložníkem Dortmundu jsou i podle přestupového experta Fabrizia Romana v pokročilé fázi. Klub s hráčem je podle něj v podstatě dohodnutý. Teď už jen záleží na setkání zástupců klubů, k němuž dojde v květnu. 

Přestupní částka se má pohybovat kolem 130 milionů liber (asi 3,5 miliardy korun), Bellingham má v BVB smlouvu do roku 2025 a měl odmítnout další prodloužení, které by mu vyneslo přibližně 230 tisíc liber týdně (6,2 milionů korun).

V případě přestupu do Realu by však měl podle německého serveru Bild pobírat asi 330 tisíc liber týdně (8,9 mil. korun). S tímto platem by se okamžitě stal druhým nejlépe placeným hráčem „bílého baletu“. Víc by bral jen prakticky nehrající Eden Hazard, jehož forma a důležitost pro Real šla během angažmá od přestupu z Chelsea strmě dolů.

Jasné však je, že v případě příchodu Mbappého by měl žebříček nejlépe placených hráčů Realu nového krále.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.