25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Napínavé Giro: nezdolný skokan Roglič, oznámkovali jsme favority

2 min read

Může jeden horší den v těsném souboji o růžový trikot na letošním Giru d´Italia něco znamenat? Primož Roglič a po čtvrtku také Joao Almeida by rádi ukázali, že ne. Slovinec v náročné 18. etapě předvedl, že je zpátky a jen tak se nevzdá.

Portugalec teď bude doufat, že zvládne to samé. A lídr Geraint Thomas zase v to, že se mu výpadek vyhne. V pátek by to bylo hodně nepříjemné. Jede se totiž jedna z nejtěžších etap s pěti náročnými kopci.

Jako bývalý skokan na lyžích moc dobře ví, že jednou se nepovede odraz, ale podruhé vám to může ulétnout daleko. A také se naučil nic nevzdávat a po každém pádu zase nasadit lyže (nasednout na kolo) a jít na další pokus. Primož Roglič je svým původním sportem dokonale zocelený. Právě jeho velká bojovnost se mnohým fanouškům líbí.

V 18. závodním dni Gira to zase ukázal. Ačkoliv v úterý v důležité horské etapě neměl svůj den, hodil to za hlavu. I díky jeho týmu Jumbo-Visma a rychlému tempu od prvního kopce byla etapa, kterou pořadatelé označili pouze jako kopcovitou, zase pořádně těžká. Chvíli to sice vypadalo, že vysoké tempo domestiků odnese i jejich lídr, ale ten se v nejdůležitějších chvílích rozjel.

„Primož rád mění tempo, já naopak potřebuju jet pořád ve stejném,“ komentoval Geraint Thomas, proč se později chopil tempa jeho celek Ineos Grenadiers.

Velšan, který při prezentaci před startem etapy dostal k 37. narozeninám od pořadatelů dort, sliboval, že pokud to půjde, pokusí se něco na soupeře najet. Bylo však jasné, že to je primární cíl hlavně pro Rogliče, který na něj ztrácel 29 sekund.

V závěru etapy čekaly na cyklisty dva prudké kopce, hlavně tedy ten předposlední. A právě v něm začal ztrácet Almeida, který byl v průběžném pořadí před Rogličem o 11 sekund na druhé příčce. Šest kilometrů před cílem Slovinec ukázal, že o vítězství bude ještě tvrdě bojovat, a nastoupil. Jenže na Thomase si nepřišel.

Zato Almeida své druhé místo ztratil a nyní je průběžně třetí s mankem 39 sekund na Thomase a 10 na Rogliče. „Joao od začátku etapy hlásil, že to není ideální, ale v průběhu ukázal, že to až tak špatné není,“ řekl pak Eurosportu generální manažer UAE Team Emirates Mauro Gianetti.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.