25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Otazníky kolem Baráka. Záložník se opřel i do výkonů Součka s Coufalem

2 min read

Praha se chystá na středeční finále Konferenční ligy, italská Fiorentina vyzve anglický West Ham. Start českého záložníka Antonína Baráka (28), jehož z nominace na blížící se evropskou kvalifikaci překvapivě vynechal kouč národního týmu Jaroslav Šilhavý, zůstává kvůli horečkám nejistý. Jedním z důvodů, proč Barák vypadl z reprezentace, má být také kritika vůči svým zkušeným spoluhráčům a aktuálně soupeřům Vladimíru Coufalovi a Tomáši Součkovi.

Antonín Barák v pátek vynechal kvůli zvýšené teplotě závěrečné ligové utkání Fiorentiny na hřišti Sassuola (3:1). Zatím není oficiální informace, zda dnes s mužstvem přiletí do Prahy na finále Konferenční ligy. Určitě se ho nebude týkat červnová evropské kvalifikace národního týmu proti Faerským ostrovům a následná příprava proti Černé Hoře. Trenér Jaroslav Šilhavý třaskavé rozhodnutí zdůvodnil Barákovým nevhodným chováním v týmu.

V zákulisí kolují různé zprávy. Určitě nešlo o disciplinární přečin související s životosprávou. Barák je naprostý profesionál, což mu vyneslo lukrativní angažmá v Itálii. Podle dostupných informací ale nesouhlasil s tím, jak se národní tým pod Šilhavým prezentuje a jakou má v týmu roli.

Atmosféra postupně houstla, dokonce se vmísila i do vztahů v kabině. Záložník Fiorentiny měl mít výhrady k aktuální výkonnosti některých spoluhráčů, kteří dostávali v nároďáku přednost. Mimo jiných se kritika týkala i dvojice Tomáš Souček, Vladimír Coufal, kteří si během sezony spolu s celým West Hamem procházeli nepříjemnou krizí.

Šilhavý a jeho trenérský štáb za klíčovými pilíři bezmezně stojí, však jde o kapitána a jeho zástupce. Ve chvíli, kdy se Barák pustil do zásadních opor, zřejmě definitivně vyprchala trpělivost hlavního kouče a jeho spolupracovníků.

Zmíněná trojka se paradoxně může už ve středu potkat na hřišti v Edenu. Dvojice z West Hamu jako členové základní sestavy anglického celku, Barák (pokud se uzdraví) v roli odstaveného muže z nároďáku, jenž Fiorentině zásadně pomohl až do pražského finále. V aktuálním ročníku Konferenční ligy mu svítí bilance pět gólů a jedna asistence, z pozice střídajícího náhradníka rozhodl postupovým gólem semifinálové prodloužení přes Basilej.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.