25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Nejen žlutý trikot, ale i další příběhy. Tour de France nabízí šance také pro menší týmy

2 min read

Už v sobotu se 176 závodníků ze 22 týmů postaví na start slavné Tour de France. Zatímco o celkové vítězství se pravděpodobně opět poperou Tadej Pogačar s Jonasem Vingegaardem, ostatním stájím se nabízí možnost zabodovat jinde a vytvořit pohádkové příběhy v jednotlivých etapách nebo soubojích o další trikoty. Jedním z takových týmů je i Cofidis.

Ačkoliv francouzská stáj čeká na etapové vítězství na Tour de France už od roku 2008, v letošním složení má hned dvě jezdce, kteří etapový vavřín dokázali získat. Španělský vrchař Ion Izagirre se radoval v roce 2016, německý vousáč Simon Geschke zvítězil o rok dříve.

A zkušený rodák z Berlína nadchl Starou dámu loni, kdy psal právě jeden z krásných příběhů, leč se smutným koncem. Nečekaně bojoval o puntíkatý dres pro nejlepšího vrchaře, o nějž však přišel v poslední horské etapě. Teď se ale těží na novou výzvu.

„Vždycky to byl jeden z mých nejoblíbenějších závodů, rád se tam vracím. Prostě velká show. Největší závod na světě. Tour de France je větší než samotná cyklistika. I lidi, kteří se o náš sport moc nezajímají, Starou dámu znají,“ vykládal Geschke.

A má pravdu. Až se v sobotu opět rozjede kolos Tour, která letos slaví 110. výročí, oči celé Francie i celého cyklistického světa se budou upírat jen k tomuto nejprestižnějšímu závodu. Speciální je navíc pro jezdce domácího Cofidisu.

„Tlak je samozřejmě velký, ještě pro závodníky ve francouzském týmu. Aspoň si mě fanoušci všímají víc,“ usmívala se jedna z domácích opor Guillaume Martin. „Říkám, že jsou to dva různé sporty. Cyklistika a Tour de France. Stará dáma je sport sám o sobě,“ popisoval.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.