25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Rosický má na přestupy limit: Dán nás stál… Kanga? Hrozný charakter

2 min read

Po téměř pěti letech v pozici sportovního ředitele se dočkal. Tomáš Rosický vrátil Spartě titul. Jeho vůbec první z kanceláře. A před novou sezonou má další výzvu – získat double a proskočit do Ligy mistrů. Odvážný plán. Proto už Letenští spřádají plány, jak toho dosáhnout. V létě do kádru přivedli tři hráče, na další jména se čeká. A jaké má úřadující mistr možnosti? „Říká se, že máme bohatého majitele a můžeme si koupit, co chceme, jen to nemůžeme najít. Ale realita je vlastně naprosto jiná. Máme jasné mantinely,“ prozradil Rosický v podcastu Sparťanské noviny, kde promluvil i o charakteru Guélora Kangy.

Do rudého dresu se dosud v letním přestupovém období nasoukali tři nováčci. Sparta přivedla Michala Ševčíka, talentovaného brankáře Jakuba Surovčíka a Veljka Birmančeviče. A tím dveře na Letnou před novou sezonou pravděpodobně ještě nezabouchla.

„Víme, kde jsme měli minulý ročník problémy,“ zmínil Rosický. Na konci ligové sezony jednoznačně v šířce kádru. Navíc po konci Jakuba Jankta a Awera Mabila bylo nutné, aby Pražané ulovili křídelníka. Povedlo se. Do kádru Briana Priskeho přibyl na roční hostování s opcí Srb Birmančevič. Za poslední rok už šestá zahraniční posila.

„Nejprve se díváme do vlastních řad, koho máme na hostování, kdo je v devatenáctce, béčku a pak teprve jdeme ven,“ vysvětlil sportovní ředitel Sparty postup při výběru posil.

Před Birmančevičem dokráčel do Sparty Kaan Kairinen z norského Lilleströmu či Asger Sörensen z německého Norimberku. Srb nyní zamířil do Prahy z Toulouse, které ho loni v září koupilo z Malmö za 4,1 milionu eur (asi 98 milionů korun).

„Občas je o nás mýlka, že máme bohatého majitele a můžeme si koupit, co chceme, jen to nemůžeme najít. Ale realita je vlastně naprosto jiná,“ namítl Rosický. „Máme jasné mantinely, kde se na trhu můžeme pohybovat. V jakém rybníku můžu rybařit. A vlastně to všechno je kolem milionu eur (necelých 24 milionů korun).“

Zmínil i rozdíl oproti pražské Slavii, která v zimě přivedla stopera Igoha Ogbua či středopolaře Christose Zafeirise ze severských soutěží. Za každého z nich „sešívaní“ podle uznávaného serveru Transfermarkt zaplatili zhruba 2,5 milionu eur (zhruba 60 milionů korun).

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.