25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Messi poprvé v růžovém: cena lístků na jeho debut raketově vystřelila

2 min read

Je to růžové na bílém. Lionel Messi o víkendu poprvé oficiálně pózoval v dresu svého nového chlebodárce Interu Miami. Mistr světa z Kataru podepsal v zámoří smlouvu na dva a půl roku a Miami jeho představení naplánovalo krok za krokem

Od chvíle, kdy se fotbalový svět dozvěděl, že Miami, přivede Lionela Messiho, fanoušci očekávali, kdy bude hvězdný Argentinec konečně k dispozici.

Ne, že by tým z Floridy spoluvlastněný Davidem Beckhamem nepotřeboval píchnout. V letošní sezoně totiž patří k vůbec nejhorším týmům ligy a krčí se na posledním místě Východní konference. V MLS Inter vyhrál naposledy 14. května, od té doby počítá šňůru 11 utkání bez euforie z výhry. Nejčerstvější je pak porážka 0:3 od St. Louis, kde hraje jediný Čech v zámořské nejvyšší soutěži Tomáš Ostrák.

Messiho představení klub k veřejnosti pojal jako takový „fotbalový striptýz“, v noci ze soboty na neděli došlo na oficiální představení Messiho v růžových barvách Miami, na pondělí je pak naplánovaná tisková konference a očekává se, že by si zápasovou premiéru bývalý hráč Barcelony či PSG měl odbýt v pátek v pohárovém zápase proti mexickému Cruz Azul.

„Jsem nadšený, že můžu zahájit tento další krok v mé kariéře ve Spojených státech. Je to fantastická příležitost. Společně budeme v Miami dál pokračovat na budování tohoto skvělého projektu a na cílech, které jsme si stanovili. Jsem dychtivý, aby už vše začalo a já mohl pomoct na hřišti,“ nechal se slyšet Messi v jednom ze svých prvních oficiálních prohlášení.

Jeho přestup do USA je přitom důležitým aspektem nejen pro Miami, ale také pro celou MLS. V době, kdy fotbalové hvězdy první jakosti ve velkém prchají za tučnou gáží na Arabský poloostrov, je vlastně Messiho přesun na druhou stranu planety něčím výjimečný. Mistr světa z Kataru přitom mohl rovněž přestoupit do Saúdské Arábie, ale zlákat se nenechal.

Messiho přítomnosti v Miami si i proto náležitě považuje komisař MLS Don Garber. „Jsme nadšení, že si nejlepší hráč planety vybral Miami a MLS. Jeho rozhodnutí je důkazem o hybnosti a energii naší ligy a našeho sportu v Severní Americe. Nepochybujeme o tom, že právě Lionel může světu ukázat, že MLS je soutěž pro ty nejlepší hráče planety.“

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.