25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Konec ostravských nadějí, Slavia prodává Plavšiče polskému mistrovi

2 min read

Příběh je u konce, Srdjan Plavšič se definitivně loučí se Slavií. Fanoušci Baníku se ho znovu v Ostravě nedočkají, stejně tak neposílí Slovan Bratislava ani nezamíří do atraktivní MLS. Srbský záložník přestupuje do Rakówa Čenstochová, v týmu polského mistra podepíše po zdravotní prohlídce dlouholetý kontrakt.

Tomáš Petrášek v Rakówě vyhrál titul a zamířil do Koreje, nyní na něj v Čenstochové naváže další hráč spjatý s Českem. Srdjan Plavšič u polského mistra nahradí zraněnou hvězdu Iviho Lópeze. Klub zaujal ve vzájemném přípravném zápase (Slavia vyhrála 2:1) výborným výkonem. Brzy podepíše víceletou smlouvu.

„Na čtyři až pět roků,“ shodují se polské zdroje i redakční informace s tím, že původně bylo ve hře hostování. Slavia, kde bral kolem milionu korun měsíčně, však i z ekonomických důvodů preferovala tvrdý transfer než další výpůjčku.

U konce je tak i naděje ostravských fanoušků na jeho návrat do Baníku. Plavšič sice přímo v Liberci sledoval nedělní prohru Slezanů 1:3, ale víc už toho podle všeho v tuzemsku nestihne.

Raków vstoupil do Ekstraklasy lépe než FCB, v premiéře porazil 3:0 Jagiellonii. Ve druhém kole na půdě Korony Kielce už by v nominaci mohl mít i Plavšiče. F:L opouští drobný technik s bilancí 127 startů, 13 gólů a 19 asistencí, se Spartou vyhrál MOL Cup.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.