25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Polský cyklista dostal za zavinění hromadného pádu měsíční trest

2 min read

Polský cyklista Filip Maciejuk dostal za zavinění hromadného pádu v dubnovém závodě Kolem Flander měsíční zákaz činnosti. Informovala o tom Mezinárodní cyklistická unie (UCI).

Třiadvacetiletý Maciejuk sjel při jízdě po chodníku do příkopu, při návratu na silnici vletěl ve velké rychlosti do pelotonu a způsobil obří nehodu. Vzdát kvůli ní museli mimo jiné favorit Wout van Aert či bývalí mistři světa Julian Alaphilippe a Peter Sagan.

Trest začal Maciejukovi běžet 25. července. „Nebezpečné chování do moderní cyklistiky nepatří. Navíc jízda po chodníku, cyklostezkách nebo jízdních pruzích, které nejsou částí závodní trasy, je přísně zakázána,“ uvedla UCI.

Kolumbijský cyklista López byl suspendován kvůli podezření z dopingu

Kolumbijský cyklista Miguel Ángel López, který se měl zúčastnit srpnového mistrovství světa, byl dočasně suspendován kvůli podezření z dopingu. Informovala o tom Mezinárodní cyklistická unie.

López je vyšetřován ohledně napojení na kontroverzního lékaře Marcose Maynara, jenž byl loni ve Španělsku kvůli dopingu zatčen. Devětadvacetiletý jezdec je podezřelý z držení a užívání zakázaných látek před loňským Girem d’Italia.

López, který kvůli spojení s Maynarem loni přišel o angažmá ve stáji Astana, má na kontě třetí místa z Gira a Vuelty v roce 2018. Na světovém šampionátu, který se uskuteční od 3. do 13. srpna v Glasgow, měl startovat v časovce a silničním závodě.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.