25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Olayinka už střílí za Zvezdu. Pomohl k debaklu Fiorentiny: Čekal jsem to těžší

2 min read

Angažmá v Srbsku měl vyřešené už od zimy. Do kádru CZ Bělehrad se ze Slavie jako volný hráč Peter Olayinka přesunul až v letním přestupním termínu. Pomalé zabudování do kádru mistra tamní ligy se ho ale týkat nebude, velmi rychle se stal jednou z hvězd týmu. Alespoň to naznačuje příprava. První dvě utkání odehrál celá bez výrazného zápisu, v dalších třech už čtyřikrát skóroval a dvakrát asistoval. A to hrála Zvezda i proti Fenerbahce a Fiorentině, kterou dokonce smetla 5:0.

Liga v Srbsku startuje o tomto víkendu. Crvena zvezda je horkým favoritem na titul, vždyť v minulé sezoně ovládla soutěž bez porážky s náskokem 22 bodů. Peter Olayinka je velkou posilou už tak silné ofenzivy, která nasázela 96 gólů v 37 zápasech.

Díky vydařené přípravě se dá očekávat, že bývalý dlouholetý křídelník Slavie nebude v úvodním kole proti Vojvodině chybět v sestavě. Zvezdě by navíc mohl výrazně pomoci i ve skupině Ligy mistrů, s níž má rovněž zkušenosti z působení v Edenu.

Srbský mistr má v přípravě stoprocentní bilanci. Ještě bez Olayinky porazil srbské Úžice 3:1, proti Banja Luce z Bosny a Hercegoviny (2:0) naskočil jen na patnáct minut. S ním v sestavě pak bělehradský tým zdolal Zenit Petrohrad 2:1 a ázerbájdžánské Neftči Baku 4:0, proti kterým se ještě neprosadil. Následně však zazářil proti poměrně těžkým soupeřům.

Fenerbahce (3:1) pomohl složit gólem a asistencí, branku dal i proti Bačka Topola (3:0) a ve středu večer přispěl k poločasové kanonádě proti Fiorentině (5:0) hned dvěma góly a asistencí. V obou zápasech navíc otevřel skóre hned v úvodní desetiminutovce a potvrdil, že bude velkou posilou.

„Zápas byl velmi dobrý, čekal jsem, že to bude trochu těžší. Udělali jsme vše, jak jsme chtěli, rychle a efektivně. Jsem rád, že jsem dal dva góly. Zápas se vyvíjel směrem, který jsme chtěli. Všichni jsme šťastní a spokojení s výsledkem,“ vyprávěl Olayinka nadšeně pro klubový web.

Jeho nový tým tak v přípravě pokračoval v ofenzivních hodech (22 vstřelených gólů v sedmi zápasech) a 27letý Nigerijec doufá, že v nové ligové sezoně to bude podobné. „Zůstaneme soustředění, věříme ve vítězství a uděláme pro to maximum,“ dodal.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.