25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Čardáš na Anfieldu: Szoboszlai. Sudba nejnadanějšího Maďara od Puskáse

2 min read

„Ten kluk je třída a jednoho dne vystoupá k pěti nejlepším záložníkům světa.“ Dominik Szoboszlai, očima Maďarů nejnadanější hráč od Ference Puskáse, poslouchá tuhle sudbu roky. Ve 22 letech je reprezentačním kapitánem a pod tlakem si libuje jako jestřáb v letu. Dobře! Blízký kamarád Erlinga Haalanda je třetí nejdražší posilou liverpoolské historie (70 milionů eur) a Reds má dodat tvůrčí náboj. Když mu bylo patnáct, nechal si udělat své první tetování inspirované citátem Stevena Gerrarda. „Talent je požehnání od boha, ale bez vůle a pokory je bezcenný.“ To je osud – na Anfieldu bude nosit velikánovu osmičku.

Liverpool buduje novou zálohu. Nejdřív se rozhodl pro Alexise Mac Allistera z Brightonu, 24letého Argentince, který se osvědčil v Premier League a zazářil na MS v Kataru (výhodná koupě za 42 milionů eur). Dalším krokem byl Dominik Szoboszlai, kompletní hráč, který může operovat na rozsáhlém perimetru a od mládí prokazuje vůdčí schopnosti. V bundeslize zaujal asistencemi a míčovou magií, ale také defenzivní prací, vedením presinku či napadáním.

Ať nastupuje zleva či zprava, maďarský kapitán má zálibu v přihrávkách a ostrých střelách z dálky, jež jsou jeho poznávacím znamením (víc pokusů zpoza vápna měl v minulé sezoně pouze Leroy Sané z Bayernu). Szoboszlai proslul technikou „úderů do mrtvého bodu“, malým nebo žádným nápřahem, a udivuje razancí, silou a přesností.

Jak řekl, ve svých teenagerských letech trénoval 200 trestných kopů denně a hledal způsob, který mu vyhovoval. Tělo drží vzpřímeně a vyvine prudkou energii – míč uvede do pohybu s naprostou lehkostí, ať už střílí, centruje nebo zahrává roh. Technický um, který je třeba studovat zpomaleně, abyste ho skutečně ocenili.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.