25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Pedersen den po triumfu v Dánsku vyhrál cyklistickou klasiku v Hamburku

2 min read

Bývalý mistr světa Mads Pedersen den po triumfu v domácím etapovém závodu Kolem Dánska vyhrál jednorázový závod kategorie WorldTour v Hamburku. Dánský cyklista zvítězil v 26. ročníku Cyclassics ve spurtu před Nizozemcem Dannym van Poppelem a trojnásobným vítězem z let 2017-19 Eliou Vivianim z Itálie.

Sedmadvacetiletý Mads Pedersen v předchozích pěti dnech absolvoval závod Kolem Dánska, který zakončil vítězstvím v sobotní časovce. „Mám za sebou dobrou Tour de France a zkouším si udržet formu co nejdéle. Chci toho vyhrát ještě víc. Dnes jsme neměli co ztratit,“ řekl po 205 kilometrech člen týmu Lidl-Trek, jenž na „Staré dámě“ vyhrál jednu etapu a na nedávném mistrovství světa obsadil čtvrté místo.

Týmový kolega světového šampiona z roku 2019 Matthias Vacek obsadil 59. místo s odstupem 17 sekund za hlavním polem.

Roglič před Vueltou ovládl Kolem Burgosu, vyhrál i čtvrtý etapový závod v sezoně

Slovinský cyklista Primož Roglič v přípravě na Vueltu vyhrál závod Kolem Burgosu. Třiatřicetiletý jezdec stáje Jumbo-Visma ovládl i čtvrtý etapový podnik v sezoně, v kterém startoval. Žádné jiné závody nejel. Na Vueltě, která začne za týden, bude Roglič útočit na třetí triumf po vítězstvích v letech 2019-2021.

Babor ovládl bodovací soutěž cyklistického závodu Kolem Portugalska

Český cyklista Daniel Babor vyhrál bodovací soutěž v závodu Kolem Portugalska. Jezdec španělské stáje Caja Rural-Seguros RGA vybojoval v závodu první kategorie UCI před týdnem první vítězství v sezoně, když ovládl čtvrtou etapu. K tomu přidal další dvě pódiová umístění. Desetietapový závod vyhrál s minutovým náskokem Švýcar Colin Stüssi. Babor na něj na 72. místě ztratil přes dvě hodiny.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.