25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Nový trumf Slavie: nejrychlejší stoper ligy. Do dvou let je pryč, tvrdí expert

2 min read

V Edenu se věřilo spoustě drahým zahraničním stoperům: Eduardu Santosovi, Maksymu Talovjerovovi, Aihamu Ousouovi, Mohamedu Tijanimu, Tarasu Kačarabovi… Někteří si své odvedli a ještě možná odvedou, jiní propadli. O to víc teď působí jako zjevení Tomáš Vlček. Nenápadný odchovanec si ve 22 letech buduje ve Slavii silnou pozici, výkon proti Luhansku vše podtrhl. „Byl fantastický, vynikající, možná nejlepší z celé zadní trojice,“ chválí kouč Jindřich Trpišovský.

Vlastní nízkonákladové řešení bude ve finále tou nejlepší možnou variantou. Řeč je o obránci Tomáši Vlčkovi, jehož návrat z Pardubic do Slavie si trenér Jindřich Trpišovský vyžádal o rok dřív, než na jakou dobu se hostování původně sjednávalo.

„A hned v jeho hierarchii přeskočil dva nebo tři stopery,“ podotýká expert Zdeněk Folprecht.

Odchovanec, jenž má ve dvaadvaceti odehráno kolem stovky soutěžních zápasů v první a druhé lize, je momentálně před Aihamem Ousouem a Tarasem Kačarabou.

Do Edenu se vrátil po štacích v Ústí nad Labem, Jihlavě a Pardubicích navzdory věku jako vyzrálý mladý muž, ženáč a otec tři čtvrtě roční dcerky Lotty. Hned prodloužil smlouvu až do června 2027 a začaly se dít věci.

„Ve čtvrtek to byl zatím jeho nejlepší výkon ve Slavii,“ nedrží se zpátky Trpišovský při Vlčkově hodnocení v utkání se Zorjou Luhansk (2:0).

„Vlčák byl i předtím dobrý, ale vždycky se tam objevila nějaká kaňka, logická nervozita nebo horší rozhodnutí. Teď mu sedělo rozestavení i hra z levé strany,“ chválí kouč.

Vlček je zjevení. Nenápadný lídr, za nějž mluví suverénní herní projev a přirozená autorita víc než (ne)verbální projev. Pásku na ruce nosil i v mládežnických reprezentacích, vůdcovství a zdravé sebevědomí má v sobě. Dáte ho přes nohu do klíčového zápasu o postup do Evropské ligy a on působí jako zkušený třicátník s desítkami startů v pohárech.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.