25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Sparta jedná o přestupu záložníka Červa, ale do hry vstoupí i Slavia

2 min read

O víkendu štval fanoušky i hráče Sparty, hádal se s nimi. Lukáš Červ v ligovém zápase vystartoval po Ladislavu Krejčím, do vyhroceného sporu se dostal i s Jaroslavem Zeleným. Jenže brzy by se mohl stát jedním z nich.

Letenští intenzivně jednají s Libercem o přestupu dvaadvacetiletého záložníka, dohoda by se měla stihnout do páteční půlnoci, kdy končí přestupové období v Česku. Do hry ale ještě může vstoupit Slavia, která má s Libercem dohodu o zpětném odkupu. Záležet ale bude i na samotném hráči…

Sparta na poslední chvíli loví v české lize, rozhlédla se do Liberce. V hledáčku českého mistra se objevil Lukáš Červ. Dvaadvacetiletý hráč by mohl brzy rozšířit střed sparťanské zálohy. V Liberci se za rok vypracoval v klíčovou personu, málokdy chyběl v základní sestavě.

Trenér Brian Priske by jeho příchodem získal další možnost ke Kaanu Kairinenovi, Qazimu Lacimu, Lukáši Sadílkovi či Davidu Pavelkovi.

Přestup na Letnou by byl o to pikantnější, že Červ ještě před rokem patřil Slavii. Do Liberce zamířil po řadě hostování na trvalý přestup za čtyři miliony korun. Součástí dohody byl i zpětný odkup pro „sešívané“. Pokud by o něj projevili zájem, stačilo by vytáhnout dvojnásobnou částku.

K tomu se na sociální síti X vyjádřil i šéf Slavie Jaroslav Tvrdík, který má od Liberce stejné informace. „Slavia využije příslušných smluvních mechanismů mezi oběma kluby (Slavia-Liberec) na zpětný odkup hráče,“ napsal Tvrdík.

Podle informací deníku Sport a iSport.cz však o Červa aktuálně „sešívaní“ nestojí a ve hře je po odkupu i následný prodej rivalovi. Rozhodnout by mohl i samotný hráč, který by také měl mít slovo. Pokud Červ při nabídce zpětného odkupu Slavii odmítne, mohl by přestoupit na Letnou rovnou z Liberce.

Jenže zádrhel může být v tom, že Slavia s Červem nebyly v rámci zpětného odkupu předběžně domluveny na osobních podmínkách. Vyjednávání o případných sumách směrem k hráčovi by mělo teprve začít, což může hrát v celé situaci velkou roli.

V případě přesunu do Sparty by navíc záložník prozatím mohl zůstat ve Slovanu na hostování, což ostatně v příspěvku nastínil i Tvrdík.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.