25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Jablonec – Liberec 1:1. Derby na severu Čech skončilo dělbou bodů

2 min read

Fotbalisté Jablonce po reprezentační přestávce remizovali ve šlágru osmého kola první ligy se sousedním Libercem 1:1. Slovan poslal v podještědském derby do vedení v osmé minutě z penalty Lubomír Tupta, v 53. minutě srovnal domácí Nemanja Tekijaški premiérovou brankou v české nejvyšší soutěži.

Jablonec ani v osmém kole naplno nebodoval a jako jediný v soutěži stále čeká na vítězství. Svěřenci trenéra Radoslava Látala si připsali už pátý nerozhodný výsledek v ligové sezoně a v tabulce jsou čtrnáctí. Liberečtí v podještědském derby popáté za sebou bodovali, už tři kola ale nezvítězili. Mužstvu kouče Luboše Kozla, který v minulosti vedl Jablonec, patří 10. místo.

Liberečtí byli v úvodním poločase od začátku lepší. Hned v první minutě se dostal z pravé strany do šance Doumbia, hrající 50. duel v české lize, a gólman Hanuš přízemní pokus vytáhl na roh. Za další tři minuty trefil Preisler při centru z levé strany ve vápně do ruky Čanturišviliho a sudí Berka po zásahu videorozhodčí a přezkoumání situace ze záznamu nařídil penaltu.

Tupta na rozdíl od nedávného utkání s Bohemians 1905 z penalty nezaváhal a poslal Slovan do vedení. Slovenský reprezentant si připsal premiérovou branku v tomto ročníku české ligy. Hosté pokračovali v aktivitě a Hanuš ve 13. minutě vyrazil na roh Preislerovu střelu z dálky.

Domácí se vůbec nemohli dostat do tempa a za celou první půli neměli vyloženou možnost. Navíc už po necelé půlhodině museli střídat, místo zraněného Černáka naskočil Jovovič. Drchal pak v tísni po přihrávce z levé strany nezakončil. Na opačné straně po brejku Hanuš vytáhl Kulenovičovu ránu, akci ale předcházel ofsajd.

Do druhého dějství nasadil jablonecký trenér Látal k premiéře v české lize osmnáctiletého útočníka Krulicha. Domácí znatelně přidali, ale první větší možnost měl Slovan, proti Doumbiovi zasáhl Hanuš.

Jablonečtí se podobně jako Slovan v úvodu prosadili v osmé minutě druhé půle.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.