25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Béčko Sparty otočilo zápas s Jihlavou, rezerva Sigmy podlehla Líšni

2 min read

Fotbalisté B-týmu Sparty v 10. kole druhé ligy doma porazili Jihlavu po obratu 2:1. Pražané naplno bodovali po pěti zápasech a v tabulce opustili sestupové pásmo. „Béčko“ Olomouce na svém hřišti podlehlo Líšni 0:1 a zaváhalo po sérii tří vítězství 2:1.

Jihlavu na Žižkově poslal do vedení v 11. minutě vlastním gólem Kaštánek po Lackově střele. Hosté na začátku druhé půle neproměnili slibné šance a nakonec přišli o všechny body. V 67. minutě vyrovnal Hranoš a za osm minut dokonal sparťanský obrat střídající Mokrovics. Vysočina prohrála čtvrtý z posledních pěti zápasů a je osmá.

Olomoucká rezerva měla nad Líšní převahu, ale zahodila několik příležitostí včetně penalty, z níž Langer v 66. minutě nepřekonal brankáře Veselého. Jeho střídající spoluhráč Vlasák osm minut nato rozhodl o výhře hostů. Brněnské mužstvo protáhlo druholigovou sérii bez porážky na pět utkání a je sedmé, Sigmě patří 12. příčka.

Auty, rohy, přímáky a penalty. Ačkoliv si každý od největšího tuzemského zápasu přeje hlavně kvalitní fotbal, derby pražských „S“ budou opět ovládat standardní situace. Na ně spoléhají zejména aktuální mistři, kteří v minulé sezoně schytali v Edenu potupných 0:4. Z debaklu se nyní budou chtít Letenští poučit. Recept na úspěch z jarních bojů znají. Vždyť hned pět z šesti branek, které Slavii pod Brianem Priskem nasázeli, přišlo po standardkách.

Vlastenec Aihama Ousoua a dál nic. Výčet gólů Sparty v derby pod Brianem Priskem ze hry je tuze chudý. Začíná i končí zkratem švédského stopera. Svěřenci dánského taktika na defenzivu Sešívaných prostě neumí. S jednou významnou výjimkou. To jsou standardní situace.

„Víme, že jsou naprosto rozhodující. V minulé sezoně jsme v nich byli velmi silní, jak v ofenzivě, tak v defenzivě. Čísla ale nelžou. Dinamo i Kodaň nás právě z nich potrestali,“ je si Priske dobře vědom, že v novém ročníku se Letenským v jejich fenomenální disciplíně tváří tvář top kvalitě nedaří tak, jak by si představovali. Nakonec i v domácí soutěži obhájci titulu již dvakrát inkasovali po rohových kopech.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.