25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Ještě větší dominance? Rýsuje se spojení dvou elitních cyklistických týmů

2 min read

Tohle by byla velká bomba v cyklistickém světě. V něm se v posledních hodinách nehovoří o ničem jiném než spojení dvou elitních stájí. Jumbo-Visma a Soudal Quick-Step mají vytvořit supertým z Beneluxu. Uvidíme tak v jednom dresu Vingegaarda, Rogliče, Van Aerta, Kusse, Evenepoela i Landu?

S utajovanou novinkou přišel nizozemský server WielerFlits. Už během Tour de France údajně proběhly první kontakty mezi nizozemskou stájí Jumbo-Visma, která aktuálně nemá v pelotonu konkurenci, a belgickým týmem Soudal Quick-Step, v jehož dresu jezdí i Češi Jan Hirt a Josef Černý.

A zásadní českou stopu má pak tato skvadra v podobě majitele týmu miliardáře Zdeňka Bakaly, který Quick-Step vlastní už od roku 2010. S ním se vedení Jumbo-Visma sešlo v Ženevě a výsledky schůzky opět přiblížily realizaci fúze dvou silných stájí z Beneluxu.

Myšlenka má navíc podporu i dvou hlavních sponzorů. Už od příštího roku by tak v pelotonu mohl figurovat hvězdný supertým Visma-Soudal, případně Soudal-Visma.

Celá idea vypadá sice na první pohled velmi zářivě, je však otázkou, jestli nepřinese ještě větší dominanci jednoho týmu. Už v současné konstelaci obsadil výběr Jumbo-Visma celé pódium na španělské Vueltě i v nedělním závodě mistrovství Evropy.

Nutné by pochopitelně bylo i výrazně zúžit soupisku. Pro příští sezonu má Jumbo pod smlouvou už 27 jezdců a Quick-Step 23 závodníků. Velká část z nich by si tak musela hledat nové angažmá, což nebude ve chvíli, kdy většina stájí už má složení kompletní, vůbec snadné. Nemluvě o tom, že by rovněž musela přijít výrazná redukce také v realizačním týmu.

A co na to vůbec řeknou samotní cyklisté, kteří v nové skvadře zůstanou? Vidět loňského mistra světa a šampiona Vuelty Remca Evenepoela ve stejném dresu jako Jonase Vingegaarda nebo Primože Rogliče je sice zajímavý pohled, jenže příliš kohoutů na bojišti by také nemuselo dělat dobrotu.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.