25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Ballkani zdolalo Dinamo, Barák se trefil. Slovan slaví, Trnava smutní

2 min read

Fotbalisté Dinama Záhřeb prohráli ve druhém kole Evropské konferenční ligy na hřišti kosovského klubu Ballkani 0:2. Viktoria Plzeň tak má s dvěma vítězstvími ve skupině C tříbodový náskok.

Nevídaný obrat viděli diváci v Istanbulu, kde Besiktas vedl nad Luganem ještě deset minut před koncem 2:0, ale prohrál 2:3. Finalista minulého ročníku Konferenční ligy Fiorentina hrál doma s Ferencvárosem 2:2. Prohru favorita pomohl odvrátit gól Antonína Baráka.

Kosovský tým hraje ve skupinové fázi podruhé, ale až teď se dočkal vítězství na svém hřišti. První gól dal v závěru prvního poločasu Almir Kryeziu, který byl na rozdíl od prohry v Plzni tentokrát v základní sestavě. Po změně stran přidal druhý střídající Alžířan Vahíd Hamidí. Chorvatům kvůli zranění citelně chyběl jejich nejlepší střelec Petkovič.

Ferencváros ještě nikdy neporazil italský tým, ale ve Florencii k tomu měl hodně blízko. Účet otevřel Varga, který přispěl gólem i k úvodnímu vítězství nad srbským týmem Čukarički, a druhý gól přidal Cisse. Barák, který se teprve vrací po zranění, přišel na hřiště v 58. minutě a už za devět minut nasměroval do sítě přesnou hlavičku. Vyrovnávací gól Argentince Gonzaleze zrušil videorozhodčí pro ofsajd, ale v nastavení domácí přece jen na bod dosáhli.

Besiktasu zajistil ve skupině D dvoubrankový náskok kamerunský útočník Aboubakar, který i v posledním předkole svými dvěma přesnými zásahy rozhodl o postupu přes Dynamo Kyjev. Ale po hodině hry byl vyloučen francouzský obránce Rosier a hosté dali v hektickém závěru tři branky, ta poslední v nastaveném čase byla vlastní. To už se na hřišti radoval i střídající český záložník Roman Macek.

Tomáš Pekhart v útoku Legie Varšava nezabránil ve skupině E porážce 0:1 v Alkmaaru, ani když domácí dohrávali v deseti bez vyloučeného Švéda Lahda. Erik Daniel byl na hřišti při domácí prohře Spartaku Trnava s Fenerbahce 1:2.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.