25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Vacek odkrývá zákulisí MS: Zázemí? Hodně špatné, ujet 250 kilometrů na anglické párečky úplně nejde

2 min read

Cyklista Mathias Vacek má za sebou první rok mezi elitou, při němž si vyjel titul republikového šampiona, a dokonce vyhlašoval útok na medaili na silničním mistrovství světa.

Po červencovém pádu už se však nedostal do ideální formy, navíc čeští reprezentanti podle něj v Glasgow měli mizerné podmínky. „Národní tým by na tom měl zapracovat,“ vykládá 21letý rodák z Berouna v obsáhlém rozhovoru pro Sport.cz.

Hlavně dlouhá. A musím říct, že to pro mě byl velký skok. Ale jsem spokojený, jak jsem to zvládl. Nejvíc mě potěšil asi titul českého mistra. Je pěkné vozit dres národního šampiona. Jen mě mrzí smolný pád v červenci v Belgii, po kterém jsem se už pořádně nedostal do formy. A na mistrovství světa to bylo znát.

Je pravda, že jsem byl sebevědomý. Nechci se na to úplně vymlouvat a nerad bych pomlouval národní tým, ale zázemí v Glasgow jsme měli dost špatné. V hotelové restauraci nám třeba nepovolili vlastní jídlo. Přinesl jsem si před závodem svoje vločky, na které jsem zvyklý. Šel jsem si pro čaj a mezitím mi obsluha vločky i další věci vyhodila. A řekli mi, že si mám dát jen jídlo nabízené od nich.

Jo, určitě to hrálo roli. Úplně mi došla energie. Ujet 250 kilometrů na anglické párečky úplně nejde. (usměje se) Samozřejmě já jsem nepřijel v top formě, moje tělo bylo na limitu. Ale národní tým by měl na servisu pro závodníky zapracovat.

Jsem v Treku moc spokojený. Servis je tam perfektní, což nás ale dostává pod tlak. Všichni čekají výsledky, když nám zařizují první poslední. Je vidět, jak se cyklistika posouvá. Všichni závodníci se zlepšují. Řeší se každý detail, každá maličkost. Hlavně právě co se týče stravy, při závodě i mimo něj. Je důležité nic nezanedbat, hlavně v množství jídla a příjmu sacharidů. Před pár lety jsem si říkal, že to jsou blbiny. V mládeži se tyhle detaily nehrotily.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.