25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Girona zvládla obrat a je zpátky v čele La Ligy. Barcelona rozhodla v závěru

2 min read

Fotbalisté Girony ve 12. kole španělské ligy otočili utkání na hřišti Pamplony, zvítězili 4:2 a posunuli se do čela nekompletní tabulky. Na prvním místě zůstanou minimálně do nedělního večera, kdy Real Madrid hostí Vallecano.

Barcelona zvítězila v San Sebastianu 1:0 gólem Ronalda Araúja ze čtvrté minuty nastaveného času. otočili utkání na hřišti Osasuny, zvítězili 4:2 a posunuli se do čela nekompletní tabulky. Na prvním místě zůstanou minimálně do nedělního večera, kdy Real Madrid hostí Vallecano.

Díky dvěma gólům chorvatského útočníka Budimira vedla Pamplona v úvodu druhého poločasu 2:1, ale pak ukrajinské ofenzivní duo Girony zařídilo během deseti minut obrat. Na 2:2 vyrovnal v 71. minutě nejlepší střelec hostů Dovbyk svou šestou trefou v sezoně a stejný hráč poté připravil vítěznou branku Cygankovovi. V závěru ještě povedeným kopem o zem upravil na 4:2 García.

Hráči Realu Sociedad si proti Barceloně vypracovali několik slibných příležitostí, ani jednu však nedokázali přetavit v branku. Míč do sítě poslal až v 94. minutě stoper Araújo, který si chytře naběhl na Gündoganův pas a hlavou rozhodl. Svěřenci trenéra Xaviho jsou na třetím místě, čtyři body za vedoucí Gironou a bod za Realem Madrid, který má však utkání k dobru. O utkání méně než Barcelona má i Atlético Madrid, které na Katalánce ztrácí ze čtvrtého místa dva body.

Soupeř Sparty v Evropské lize Betis Sevilla porazil brankami Williana Josého a Péreze 2:0 Mallorcu a bodoval v desátém soutěžním utkání z sebou. V lize je bez porážky už sedm zápasů a doma ještě přemožitele nenašel. Brazilec Willian José skóroval v lize popáté v sezoně. Navázal na středeční čtyřgólové představení při pohárové výhře 12:1 nad týmem Hernán Cortés ze šesté nejvyšší soutěže.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.