25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Mladá cyklokrosařka Zemanová získala další bronz, po MS byla třetí i na ME

2 min read

Česká cyklokrosařka Kristýna Zemanová získala na mistrovství Evropy v Pontchateau bronz v kategorii do 23 let.

Čerstvě dvacetiletá závodnice dosáhla na další cenný kov z velkých akcí. V únoru byla ve třiadvacítce rovněž třetí na světovém šampionátu v Hoogerheide. Na rozbahněné trati ve Francii vyhrála Britka Zoe Bäckstedtová před Lucemburčankou Marií Schreiberovou. Mezi mužskou elitou si zopakoval loňský triumf Belgičan Michael Vanthourenhout, Michael Boroš byl patnáctý. Rovněž závod elitní ženské kategorie měl stejnou vítězku jako loni v Namuru. Vyhrála úřadující mistryně světa Nizozemka Fem van Empelová.

Mistryně republiky v elitní kategorii z posledních dvou let Zemanová navázala na úspěch z Nizozemska po dvou osmých místech, která obsadila v závodě žen do 23 let na předchozích evropských šampionátech. Ukončila tím čekání Čechů na medaili z MS po šesti letech. Na domácím ME v Táboře v roce 2017 byl Tomáš Kopecký druhý mezi juniory a právě v ženské třiadvacítce získala bronz Nikola Nosková.

„Jsem ráda, je to pro mě další medaile a další úspěch. Mám zase další motivaci do dalších závodů, abych se ještě zlepšila, a to třeba i na mistrovství světa v Táboře,“ uvedla Zemanová v nahrávce pro média.

Zemanová byla v úvodu závodu čtvrtá. Pak se dotáhla na Nizozemku Leonii Bentveldovou a společně jely až do závěru pátého ze šesti okruhů, kdy Češka soupeřce odjela. V cíli na ni měla nakonec takřka půlminutový náskok. Bäckstedtová byla rychlejší o 71 sekund, na Schreiberovou ztratila Zemanová 37 sekund. Kateřina Hladíková skončila devátá.

„Zase jsem zaspala na startu – jako letos snad pokaždé – a holky mi trošku ujely. Snažila jsem se ale jet své tempo a držet si ho, protože jsem měla od závodníků mladších kategorií zprávy o tom, že během závodu hodně rychle dochází síly, a v klidu si je dojet,“ popsala Zemanová.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.