25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Mourinho chrání svůj klenot. Římská hvězda Slavii zřejmě neohrozí

2 min read

Výhru AS Řím nad Slavií sledoval jen z tribuny, přitom jde o nejcennějšího hráče týmu. To je i důvod, proč je start argentinského útočníka Paula Dybaly (29) nejistý i v pražské odvetě. Slávisté si mohou oddechnout, střelec s kouzelnou levačkou bude šetřen – kouč José Mourinho ani nechtěl, aby do Prahy letěl. Proč se o hráče s přezdívkou „La Joya“, tedy „Klenot“, tak bojí? Levák, který byl celou kariéru srovnáván s Messim, je totiž v Itálii považován za hvězdu největšího kalibru.

Jakkoli má AS Řím silný útok a špičkové hráče, Paulo Dybala je na jiné úrovni. V minulé sezoně se podílel na 0,36 gólu na zápas, nejvíce z celé Serie A. Argentinský štírek má mnoho unikátních vlastností – dokáže vymyslet asistenci a gól téměř z ničeho, špatně se obírá o balon a má jednu z nejlepších střel ze střední vzdálenosti v Evropě. Ale také trpí na zranění. I proto ho Mourinho chrání jak oko v hlavě. Přesto jeho klenot odehrál celý ligový zápas proti Lecce (2:1).

„Je pro nás příliš důležitý na to, abychom ho nechávali na lavičce. Musíme hrát s těmi, kteří mají největší kvalitu,“ řekl Mourinho po dramatickém obratu. Argentinec hrál poprvé od 8. října.

Mourinho mluvil ale především o domácí soutěži, kde je na Římany větší tlak. Naopak v Evropské lize mají nakročeno k postupu, takže je prakticky jisté, že „Paulito“ v základní sestavě v Edenu nebude. „Rozhodně jsem nečekal, že zvládne proti Lecce odehrát 90 minut. Není v optimální kondici, ale zůstal na hřišti, aby pomohl týmu. Po zápase jsem mu řekl, že si nepřeji, aby letěl do Prahy. Ale on mi řekl, že tam s námi chce,“ prozradil portugalský trenér.

Proč je v týmu, za který hraje i Romelu Lukaku, Dybala tou opravdovou hvězdou? Má v Itálii skoro kultovní pověst, působí tam od svých sedmnácti. Prošel Palermem a Juventusem a nakonec se před minulou sezonou usadil v Římě.

Když „Giallorossi“ podepsali s vyhlášeným šikulou smlouvu, byla to obří věc, což dokazuje jeho představení fanouškům – Argentince přivítaly v ulicích města tisíce zpívajících příznivců. Jeho příchod skoro připomínal oslavy titulu, dres s jeho jménem zakoupilo v prvním dni 535 tisíc lidí. Tím překonal italský rekord Cristiana Ronalda.

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.