25 září, 2024

Nejnovější sportovní zprávy se týkají fotbalu, hokeje a ostatní

sportvniczblog.com – Sportovní zprávy, přenosy, program utkání i výsledky, tabulky, reportáže

Barák poprvé o repre: Byl bych radši, kdybychom si to vyříkali jako chlapi

2 min read

Na tohle se netrpělivě čekalo. Antonín Barák, toho času vyřazený z národního týmu kvůli chování a porušení vnitřních pravidel, se poprvé od té doby vyjádřil. V diskusi pro vybraná média přiznal extrémní chuť vrátit se k týmu a pomoct mu na mistrovství Evropy v příštím roce. „Nikdy jsem neměl v hlavě, že bych reprezentační kariéru ukončil. Nevzdávám se, mám svoje cíle,“ uvedl. Zároveň popsal okolnosti vyřazení z mužstva.

Záložník Fiorentiny připustil, že v březnu nezvládl situaci, kdy nebyl nominovaný do základní sestavy s Polskem. „Za to jsem se trenérovi v telefonním rozhovoru omluvil,“ prohlásil.

Dále popsal zásadní schůzku s realizačním týmem v Moldavsku, která do značné míry vedla k jeho aktuálnímu konci v národním týmu. „Pan manažer Pešír mi řekl, že jsem vypadal, že si o nich myslím, že jsou úplní debilové. Pokud někdo soudí na základě domněnek… Bylo by mi milejší, kdybychom si vše vyříkali jako chlapi,“ dodal.

Momentálně je Barák mimo tým. Na závěrečné zápasy evropské kvalifikace s Polskem a Moldavskem nebyl nominován.

Proč jste dosud nechal celou záležitost plynout a k ničemu se nevyjadřoval?

„Začnu zeširoka. Před červnovým finálovým zápasem Konferenční ligy proti West Hamu se mi začal rozjíždět oboustranný zápal plic. Pod antibiotiky jsem byl schopný zvládnout aspoň minimální část zápasu. Už nějaký týden před tím to nebylo dobrý. Měl jsem horečky, nemoc se po zápase ještě víc projevila, šel jsem přes hranu. Stav se zhoršil natolik, že jsem musel být hospitalizován ve Vojenské nemocnici v Praze. Byl jsem tam týden, stejně tak během dovolené v Turecku. Dostalo se to až do fáze, že se mi udělal výpotek na perikardu. Naštěstí se mně nedostal do srdce, což by byl velký problém. Kvůli tomu jsem na nic nereagoval. Soustředil jsem se na rekonvalescenci. K uzdravení došlo až po několika vyšetřeních v Římě. Dostal jsem zelenou vrátit se k týmu, což bylo na přelomu srpna a září.“

Copyright © All rights reserved. | Newsphere by AF themes.